Less is more

by Mr bublers on 10/28/2013

Less-is-More-installation-view

 

Tadi menonton Larry Crowne.

Aku tak tahu samaada movie ni atau Julia Roberts ni yang buat aku jadi tak tentu arah. Last dulu jadi skali sekejap lepas Notting Hill.

Damn Julia Roberts, aku nak taip cerita lain .. kelaut dah ..

Dalam masa aku menonton Larry Crowne tu, aku perasan pada satu notebook Mac. Selalunya aku mengata si Y.S. Firdaus Der, sambil berak aku bercerita kisah Adam dan Hawa kena halau dari syurga sebab makan buah larangan dalam bahasa Inggeris. In English cerita tu ending dengan iktibar nafsu & Adam’s Apple yang melekat kat tekak kita sekarang ni. Macam macam la mengata dia .. dari cerita Illuminati sampai la ke incapability device tu. Tapi tadi aku ada rasa macam nak pakai benda tu, semata mata sebab alasan aku tak boleh focus bila notebook mampu buat macam macam sangat, tak bleh tumpu kat benda remeh (yang macam skang aku buat ni)

Dah beberapa minggu aku dok mencari benda baru untuk dibuat, pada hari #budget2014 tu aku membodohkan pasal alasan “semua orang buat” (mengata GST la secara obviousnya) tak kira la apa macam matematik kiraannya untung menang ke parti mana pun. Selalunya yang hebat hebat ni tak buat apa yang orang ramai buat. (Extra Ordinary vs Extraordinary)

Sebab dok cari benda baru ni la, R6 kembali berpusing pusing di dalam kepala. Oh damn fuct, aku nak sangat la moto ni, urgkh !!!! argkh !!!! fuct fuct fuct !!
R6Sempat lagi sebelum tu aku dok membaca¬†http://www.mohdzulkifli.com/ pasal investment emas. Bila baca aku jadi bodoh sombong, dok rasa macam tau dah, memang macam sial la kalau tiap kali jumpak apa apa tapi tak boleh nak absorb apa apa, level dimana rasa macam otak ni dok menipu aku. Bila otak tepu, hati jadi lain macam la… perangai tak elok yang tak ramai berani mengaku.

Tadi pegi Maulana, bawak Ebby… happy happy ja budak kecik ni, dari sebelum kluaq sampai cecah rumah nak menempek kat aku ja, sampai tidoq tadi, nak shi shi .. nak yak yak .. nak choochoo semua ada.

Aku ada rasa macam nak amik cuti sat lagi, tapi dah berminggu dok delay tak hantar kereta repair belakang tu, aku jadi malas jalan jauh, nak boh barang susah. Ni dah antar kereta ke Toyota, tak dapat lagi kereta, dok lenjan Kancil ja ni. siang tadi dah tukaq segala belting yang dok belit dalam bay depan tu. Semalam aku dok surfing cari kancil bawah 5k nak dibeli recession proof konon…. pikiaq banyak sangat.

Sebelum menulis semua ni, aku dok shuffle duit dari Maybank -> CIMB(A) CIMB(B) -> Maybank. Sebab aku dok shuffle tu sebab aku nak buat clearance kat credit card aku, aku nak start balek layan forex, damn berselirat, otak ni macam tak berhenti berpikiaq, tidoq pun tak buleh, rasanya dulu senang tidoq sebab isap dadah kot.

Aku tak tau kalau penulisan blog bleh buat bagi orang terasa tension, tapi kalau terasa, ni cebisan dari apa yang dok dalam kepala otak aku sekarang.

Regards,
Bublers dot

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in bubmy, Family (20 of 483 articles)