Rezeki Tuhan nak bagi

by Mr bublers on 01/21/2013

Tadi, aku dok tengok tengok kualiti barang yang aku order dari luar Malaysia ni. Then aku nampak ada bahagian yang terkopek. Dalam keadaan biasa, aku pun keluar rumah, g kedai, beli gam gajah nak betulkan balik.

Nak guna less than setitik pun, dok tengok punya tengok .. admire nya admire .. seronok tengok barang tu .. lawa .. teringin aku nak ada satu. Walaupun kesemua barang tu kami yang order .. tapi tu kan business .. so tak bleh la aku nak main sapu je ..

Dalam hati memang dok nak sangat .. nak jadi cerita .. mintak dalam hati .. Tuhan makbul tetiba camtu ja ..
Aku terbukak cap gam gajah tu, tuang hampir setengah sebotol  atas barang & tangan aku .. so yang itu tak bleh jual .. so nak tanak aku kena amik la ..
Allhamdullilah .. senang senang ja dia nak makbul ..

Guys, mintak la .. jangan dok sombong sangat .. dok buat blagak tak mau mintak ..
Jangan dok komplen sangat … dok mintak hidup sederhana .. cukup makan pakai ….. dia makbul dah .. hidup sederhana Dia dah bagi .. jangan dok kata tu dugaan .. itu korang yang mintak ..

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in bubmy (84 of 484 articles)