Maxis Home Broadband – Early Bird Promotion

by Mr bublers on 06/12/2012

Ujung bulan lepas si pian c0smic ajak aku pegi Alamanda, register Maxis Home Broadband.


Aku yang sinikal dengan Maxis ni pun beriya la follow, sebulan rm118 untuk 10mbps up/down.

Sakai jugak package ni .. dia bagi quota 100GB per month, tapi tengok la upload speed dia 10mbps, kalau ko seed torrent tak off, bernanah jugak la .. seronok orang tadah, ko bleh exceed quota buta buta.

Soalan yang aku tanya masa tu cam biasa, kalau exceed quota, apa akan jadi, charge macam derang charge handphone ke ? takde plak .. derang cakap 512/128kbps & tertulis cap speed je la atas broshure tu.

Pastu kalau banding Unifi dengan Maxis home broadband, termination fee Unifi rm500, kalau Maxis ni ko kena pay full tenure 2 tahun tu. Cara yang ada, ko cari kawan yang tinggal memana tak support, ko pindahkan broadband ko ke alamat tu. Takde charge, derang terminate contract je. :p

Maxis Home Broadband Speed Test eh ? ni yang korang nak ?

Lelain takde ape menarik, korang surf la cari keyword pasal Maxis Home Broadband Promotion ni … dah abeh pun …. tapi kot ade yang gedik .. terai la kot ada cable baekkkk…

Regards,
/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in bubmy, Business, Family (252 of 483 articles)