Lama aku tak update blog – apa aku buat ?

by Mr bublers on 01/31/2012

Assalamualaikum,

Lama betui aku tak update blog aku ni .. last update tu 15 December, tu pun last last minit aku update.

Banyak benda jadi .. August 2011 14th tu member aku Toman, arwah .. tapi tu tarikh untuk diingati untuk kita yang masih hidup.

Aku download balek satu satu gambaq, nak recall apa aku buat sepanjang aku tak update ni …

Memula .. aku p beli kereta … dapat ja kereta, aku bawak family aku masok PLUS, henjut ikot Rawang, naik Genting. Test pickup, fuel consumption, aircond, heater, kawalan bongkak dan sebagainya .. hahah (ni 1st snap)

Ya, Toyota Hybrid la ni .. nak sorok pun tak guna, obvious … untuk yang suka tanya pasal fuel consumption benda alah ni .. boleh tengok real time fuel up aku kat sini : http://www.fuelly.com/driver/bublers/prius

Anak aku, Ebby Nur Aqilah makin besaq, dia makin sakan .. memacam dah, mozek rumah ni dia dok buat macam kertas A4. Satu petak satu lukisan.

Last masa sblom dia balik kampung lepak ngan Mama seminggu, sempat dia join cousin aku masa kena jadi Ikon Remaja 1Malaysia IP TV. Jangan ditanya, Anwar memang tak mau, tapi dah kena .. kena jugak la .. hahahah, ni web dia – http://inianwarhadi.com


Bestnya, masa haritu aku balik Aloq Staq, Pak Kecik aku (bapak Anwar) ada habaq, Mat Lutfi ada nak mai join skali .. dok main tarik tali .. tapi .. ok la .. dia mai ..

Tiba tiba Anwar Hadi kena rijek dengan girlfriend kecik ni

Yang dia mau, cuma kat Mat Lutfi ja .. hish …

Masa lepas ni, Ebby balik Manjung dengan Mama, tak banyak benda aku nak bleh update, yang ada cuma gambaq dia p dentist, dia panjat sendiri kerusi .. dia duduk sendiri .. tak menangis.

Ah, aku sempat memborong masa sblom Ebby & Mama balik kampung … baju untuk 2012 .. beli masa 2011 Dec la .. benda stock lama .. depa jual murah ..

Sblom minggu ni, aku dah balek dah Penang, lepas tu aku p lagi skali .. memang aku tau dah aku akan mai sini … Beyond, aku tak polish ….. aku hantaq Wax saja .. cat dok elok lagi ..

Awat jauh sampai ke Penang aku wax ? kerja depa buat elok kot .. tak macam KL .. cincai .. kerja tadak hati nya .. sama macam makanan depa .. bagi sampah orang makan ..

Kat Penang aku tak sempat nak amik gambaq benda aku makan lain lain ni .. sebab aku sibuk dengan makan .. cuma kat Padang Brown ja .. nasik goreng .. aku tak kalut sangat nak makan .. so aku bleh amik gambaq ..

Kebetulan aku nak balek KL, member aku Amir, owner http://www.PenangFM.net РDia ni malam berniaga Char Koay Teow, tapi seni yang betulnya ada waktu dia jadi DJ untuk majlis keramaian dan Radio .. ada dia buat Event Management kalau ada nak bagi job : http://www.penangfm.net/servis-disediakan/

Birthday dia !! silap besaq la Birthday kat Penang .. jangan keluaq rumah tau .. nanti jadi macam dia ni ..

Kalau atas ni aksi lucah pegang teloq dikhalayak ramai, bawah ni hasil dari 6 1/2 papan teloq atas kepala .. (lagi 2 papan tu hinggap atas kepala bini dia)

Lepas tu .. aku balik KL semula .. punya la boring tak tau apa nak buat, aku p belakang Istana Budaya, ingat nak layan Sany Char Koay Teow, sekali .. ada event tunjuk kereta sapa paling berat dengan speaker .. best sebenaqnya .. aku ja tak larat nak boh gambaq banyak banyak .. refer tajuk la ..

Ada beberapa perubahan kat opis, dengan alasan aku dah muak dengan keja aku .. aku tukaq buat keja lain lagi, ni member yang nak ganti aku ni terdengaq yang aku nak buat benda baru pada pilihan untuk tahun 2012 .. so dia ajak aku jadi tukang ganti depa yang dok buat meniaga Umobile (malam tu aku dapat rm200 angpaw topup), ada aku bergambaq dengan DJ pompuan MIX FM .. tapi malas aku nak transfer dari phone ke notebook.

Apa lagi yang ada .. 1hb Feb 2012 ni secara officialnya aku berambus dari SAN, kembali ke UNIX yang dah lama gila aku tinggalkan, damn ! mampus aku .. Doa moga aku bleh buat elok elok la ek ?

Cubical lain, barang ja sama ..

Banyak lagi benda menarik, tapi ni kan blog aku .. aku cerita apa apa yang aku boleh dan aku rasa aku nak cerita saja la kan .. takkan semua dalam kelambu pun nak boh sini …

Allright .. esok pagi aku nak kena amik Faizal, aku tak p office .. kami nak p Melaka, hal meniaga .. tengok la cemana cerita kalau aku rasa rajin nak kongsi sini ..

Kot yang gedik nak tau sangat .. sabaq sabaq la .. kot aku bagitau .. kalau dak .. sabaq ja la .. aku tak mau bagitau .. buat cemana …

Regards,

bublers

 

There are 2 comments in this article:

  1. 02/1/2012Akmarwati Ab Rashid says:

    hang tak cite plak ape perasaan hang dapat jadi best employee..seronok kaa?

  2. 02/2/2012Mr bublers says:

    mungkin sebab kat henpon tak ada gambar kot .. jadi cam missing timeline ..
    nanti aku boh yang tu …. :D tq sebab ingatkan

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family, Friends (21 of 81 articles)