Beruk mat yeh dijalan raya

by Mr bublers on 06/10/2011

Layan pantun 4 kerat kot ?

  • Tiap hari, aku p keja dari Damansara -> Cyberjaya.
  • Pi keja naik moto Kriss yang adik aku bagi pinjam free.
  • Tiap pagi niat cari makan untuk anak bini saya.
  • Tapi orang nampak aku macam gambaq bawah ni.

 

  • Hari hari saya lenjan kriss full throttle
  • Kena himpit dengan kereta perangai punya la teruk
  • Dah la tengah hari panas macam dok dalam kettle
  • Kami yang cari rezeki ni macam beruk ?

  • Balik kerja tadak nak p mana mana
  • Main ngan anak, main dengan Mem
  • Aku dah sampai rumah baguih punya dok lena
  • Depa selesa dalam kereta sangkut dalam jem

hehe, lawak aside … aku naik moto sebab aku tak mampu ja .. tu ja senang crita .. secara matematiknya .. aku tak kaya .. jawapan mudah …

Ulang alik dari Damansara Damai p Cyberjaya ni .. 60km p .. 60km balik darab 20 hari sebulan ..

Kalau naik kereta :

Minyak engine = 6 botol x 100 = 600
Tol LDP 192 x 12 = 2304
Tayar 6 bijik 1 tahun (skali tukar 2 bijik) = 1320
Minyak sehari rm20 = 4800 setahun
Travel 2 jam pegi 2 jam balik = 960jam (48 hari)

** Jumlah atas ni kalau bahagi 12 .. bersamaan dengan 1 tahun biaya loan ASB 130k, kalau tegar ulang perkara atas ni selama 20 tahun keja, umoq 52 nanti ada 2.6juta .. kalau dividen 5% setahun .. fuh syok syok .. (jangan layan sangat matematik mengarut aku ni)

Ni aku copy paste straight dari notepad kat screen sebelah, tak paham sudah .. cukup la dengan aku nak bagitau sehari aku naik moto minyak lima ringgit .. dengan deruan angin sepoi sepoi bahasa sambil layan tengok amoi pakai skirt tekangkang dalam kereta masa jem

Tapi kan .. bersyukur la .. aku sebenaqnya nak boh image bawah ni ja .. saja nak bagi kawan kawan sama sama baca :

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family (25 of 74 articles)