KampungKu Gelugor

by Mr bublers on 05/18/2011

Haritu aku pegi Bank Negara saja saja print report Ccris, tadi pulak aku gatai bukak ctos.com.my layan self check, sekali kat web tu ada tulis .. nak kena print borang + chop sumpah.

Ok, peluang berjalan jalan lagi.

Aku pun print borang & copy IC aku, then gerak pegi Bukit Damansara, dulu keja area situ so situ ja aku paling ingat ramai Pesuruhjaya Sumpah (Suruh saja .. satgi dia sain Sumpah)

Macam yang majoriti tau, confirm dah aku kalau masok KL siang siang ni naik moto :D

Baekkknya tersengih sengih nak parking depan pejabat Kastam, sekali masa tarik nak double stand, side mirror aku terkena handle moto sebelah. Damn .. jahanam 1 side mirror ..

Dah tersengih sengih, jadi gelak gelak .. pastu saja gatai bukak mulut mengomel & terai terai cucuk balek cermin tu, couple tua sebelah aku ni pun menyampuk :

Couple tua : Beli baru ja .. baru 15 ringgit …

Aku : Ha tu la .. saja la terai .. mana nak p tau kan … (dalam hati **aik .. gula setahun rm9.60 pandai plak komplen, rm15 ni tak kisah pun … kaya kot**)

Couple tua : Dari hang cakap ni .. hang mesti Kedah kan ?!

Aku : Dak kot, Penang .. Sambil tangan tunjuk kat nombor plate motor

Couple tua : Ohh .. Penang tang mana ?

Aku : Masjid Negeri

Couple tua : Oh .. !!! tu seberang !! bukan Penang .. wargkakakakakkak !

Aku : Aik .. Masjid Negeri tu Georgetown kot …….

Couple tua : Oh .. habaq la Ayer Itam, Flat Rifle Range (Rumah pangsa kos rendah kawasan padang tembak) ** refer gambaq **

Aku : Dak dak .. saya dok kat tepi Masjid Negeri tu .. Grove Road ..

Couple tua : oh .. nih .. saya ni Gelugoq tau !

Aku : Oh … lama dok sini ?

Couple tua : dah 3 tahun dah ..

Aku : Saya dari 2004 … baik bang, satgi saya p ganti cermin, ada keja sat …

Pada mula dia sebut Kedah, aku dalam hati dok fikir ** fuhh .. Kedah sakan .. hebat hebat belaka .. sampai no plate Penang pun orang dok fikir Kedah lagi **

Biaq kat dia lah .. aku rasa penampilan aku ni ada yang tak kena … sebab masa aku kat CTOS tu pun awek tu tanya akuni ada apa hal ? nak hantar surat ke ?

Dulu bini aku pernah bagitau .. pasal rias muka :

  • Kerja berat cam pekerja kontraktor tu rias kasar sebab guna kuderat banyak .. so tu pasal nampak tua .. nampak lusuh …
  • Yang hidup senang lenang ni, muka jernih, tadak kedut, urat tangan pun tak nampak, lembut ja segala …

Kiranya .. aku ni muka orang susah la .. tu pasal nak kena diskriminasi …..

Takpa .. ni dok pulun la ni .. moga berjaya .. Amin ..

Regards,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family, Rubbish (37 of 132 articles)