Kasut dan mobile game yang (hampir) membunuh

by Bublers on 04/20/2011

Nyaris, kalau idak hari ni aku tak update blog dah … lawak pun lawak gak .. tapi bleh mati nya cerita ni nak melawak pun susah gak …

Nak dijadikan cerita, aku g shopping beli kasut aritu, konon cari tapak yang fully getah la konon sebab banyak berjalan. Mungkin jugak aku dah makin segan ngan kasut tapak dok bunyi keletup keletap ni ..

Semalam, aku g opis awal sebab nak kena tekan logout button ja, dem .. aku sampai opis, menda alah tu memang dah log out pun.

Dah jadi tabiat aku, datang office, pegi kat mesin Nescafe tu, tekan White Cofee then jalan pegi cubical, duduk & fikir apa nak buat. Check email ? sebelum cecah ke cubical lagi aku dah check email office yang sentiasa melalak kat phone .. so notebook kat cubical ni hiasan semata mata, tadak apa sangat kecuali aku nak kena guna powerpoint atau excel secara serius.

Ntah apa magik hari ni, minum je trus sakit perut. Dem ! aku jalan laju laju pegi toilet feveret aku … Toilet cangkung kot .. orang kampung la katakan .. toilet duduk ni luahan rasa tak sampai kot .. hahahhaha

Macam biasa orang lain buat la kan, masok jamban, kluarkan apa apa yang boleh terjatuh dalam lubang jamban, letak elok elok kat mana yang selamat, londeh sluar, pastikan takde ape yang terjurai & cangkung. Fuhh …..

Boring plak, apa nak buat ni, aku pun capai la henpon, sambil dok berasap tu aku layan la game bubble bubble ni, kalau membaca kang gelap hati plak .. dah la telan asap bas banyak dah .. hahah.

Baeeekkk nye berasap, rokok abis, continue lagi bubble bubble ….. sampai la satu tahap .. aku tak dapat rasa kaki aku (bahasa tulisan aku cam sial sebab direct translate English “I cant feel my leg”) .. dem !! tak sedar kaki kebas sampai takde rasa dah ….

Tak pernah pernah jadi, ni semua pasal tapak kasut baru ni, tapak dia ni aku tak biasa, dem !! apa lagi .. cuci cuci .. struggle la nak bangun. Pegang dinding beb, punya la payah nak bangun ……

Dah berdiri tu, lega yang amat sangat hahahhaha, aku dok imagine, kalau aku tak bleh bangun tadi, cemana cerita ….

  1. Menjerit mintak tolong dengan sound efek malu malu ?
  2. SMS kawan cakap aku separuh bogel tak bleh bangun dalam jamban ?

Mana nak letak kemaluan kalau member nak kena tolong angkat bangun dalam jamban tu ? Tutup ngan henpon ? dem … dem … dem …

Lepas dok mengelamun, dok imagine mati dalam jamban, teringat plak sluar lom tarik .. Masa tarik sluar naik tu, dem !!! rasa kebas yang cam gelang getah tu plak .. Grrr .. tarik slow slow .. nak gerak kaki tak bleh lagi .. aku spend dekat 10 minutes la jugak nak kasi setel hal ni ..

Amik semua barang aku, isi dalam poket, kluar jamban terkengkang kengkang, dok fikir cemana cara terbaik aku nak share cerita ni ngan member member opis yang aku rapat. Kena share la kot, hari ni nak kena cari solution siap siap, sama ja macam ko register bayar ke Tabung Khairat Kematian, ko decide siap siap dah mana jemaah yang nak setel mandi & kafan ko.

Terkengkang la aku berjalan, tawaf dari kantin, jalan ke multi purpose hall, sampai ke port merokok biasa aku. Dem ! tak hilang lagi … Aku jalan patah balek kantin ngan member sorang semata mata aku nak berjalan je .. nak kasi hilang rasa kebas kat kaki ni. Selepas melabur, makan nasik lagi ….  :p

Pendek ceritanya, jangan dok gatal main game sampai lupa diri dalam jamban & harga kasut tak menjanjikan keselamatan diri .. hahhahahah

Dah, kepala aku panas ni, dok fikir matematik bongok pasal ASB ni .. apesal aku rasa quota 250k ni cam tak cukup plak ni .. dem … jahanam planning aku ..

Seb baik semalam lepak sembang ngan Fazril tu kami clearkan/sumbat balek semua acc masok .. semua jalan OK, Allhamdullilah …. >>Link Terus Ke Tabung Forex Kami<< kot ada yang sibuk nak amik tau.

Assalamualaikum.

Sekian,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Business, Forex, Rubbish (29 of 116 articles)