Under your skin

by Bublers on 04/16/2011

Start tadi aku dok layan tengok video mamat India sorang ni, menarik betul tengok video yang mempertontonkan topik yang tak pernah hilang dari zaman Parameswara datang, Hang Li Po kawen ..

Hang Tuah ? dia ni migrate .. dia Asal Penang .. suka cakap HANG .. dia pindah pegi Singapore jadi P Ramlee (Member dok sebut Pi Ramlee .. Pi Ramlee masa dia bagitau dia nak pindah)

Dah .. mengarut kot kalau aku nak ulas benda bodoh ni .. sebab ramai sangat dalam Malaysia ni terer hal hal ni .. kalau bab gaduh .. dari dalam sejarah lagi .. semua kaki gaduh ngan kaki perang .. kalah cerita Viking …

Buat masa ni … sementara orang lain dok sibuk sibuk bercerita pasal kulit .. yang aku tau .. aku cuba untuk meloloskan diri .. pegi tengok apa yang aku boleh buat dengan isi ..

Untuk yang sengal tak paham ayat atas .. imagine :

Kulit Buku – Yang bermanafaat .. isi kandungannya
Kulit Buah – Yang sedap .. isinya …

Keadaan Malaysia macam ni .. yang semua SIBUK dengan kulit .. memberi peluang yang sangat santai untuk sesiapa yang lebih appriciate isi ..

Kalau ada yang ngaji tak tinggi macam aku .. mesti akan paham tentang diversion of focus yang dok jadi sekarang ni .. yang cerdik semua disuap dengan cerita hangat untuk dibualkan .. cuma yang ngaji tak tinggi cam aku ni yang tak faham .. yang tak up to date ..

Isu sekarang yang (jadi serentak) .. korang boleh pilih mana satu :

1) Tonton cerita lucah ahli politik
2) Menjerit jerit sebab RON97 dinaikkan harga
3) Bank Rakyat release (limited) investment dengan 15% dividen setiap tahun

Tak teratur eh cerita aku ? :D sorry la .. tak ada undi maharaja lawak .. tak ada kritik akademi fantasia .. kat sini .. ko nye pasal la faham ke idak ..

Beneath your skin ? aku sedar tu lawa untuk jadi tajuk .. saja .. boh perkataan yang tak berapa nak cerdik .. nak sama level dengan orang lain kot :p

**Ngaji tak tinggi / skolah tak tinggi / bodoh**

Regards,

/bublers

There is 1 comment in this article:

  1. 05/4/2011Akmarwati Ab Rashid says:

    cengitu citenye yek…Racist ke? dia tak try minta keje kat HP, tu pasal le… :P

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Business (17 of 47 articles)