Anak Pak Razak

by Mr bublers on 03/17/2011

Aku dulu pernah ada setahun dua haram tak keja, aku cari makan dengan bikin moto orang (lepas aku puas bikin moto ex5 bapak aku)

Aku ada kenai budak sorang ni .. Mukhzani Razak .. dia bawak selonggok lagi budak mai rumah aku bikin motor … dia ni budak Jalan Perak .. rumah depan masjid atas tanah kubur .. :D

Pernah sekali aku kena maki teruk pasai online tak henti henti, keja pun tak .. apa pun tak …
Aku buat terer .. blah rumah konon … aku pi dok rumah Pak Razak …..

Blah rumah, selalunya memang dikaitkan dengan benda buruk … ya … banyak gila benda buruk jadi, tapi semua hal buruk tu adalah hal yang baik baik belaka untuk aku …

Sini banyak hal aku belajaq .. Aku cuba listkan supaya korang bleh gambarkan nanti bila aku siap bercerita …

  • Rumah rumah papan yang sangat besaq, 4 bilik atas, 1 bilik bawah depan, 1 ruang dapur belakang & 2 beranda yang sangat nyaman.
  • Pak Razak kencing manis, kaki sebelah pakai kaki palsu, dia tinggal bilik bawah depan dengan bini no 3.
  • Kakak Mukhzani ni Janda anak 1, otak agak ting tong skit, dia sangat sayang anak pompuan dia walaupun dia ting tong.
  • Mukhzani ada adik, nama Mahathir, pun ting tong jugak, tapi sangat rajin, dia keja semelih ayam & dia sangat dedikasi dengan keja dia.
  • Mukhzani lepas skolah dia cuba nak jadi terer, dia isap & jual ganja untuk part time selain paw duit pompuan yang dia sempat.
  • Abang sulung (mak 1st) dok KL, gaji riban riban …
  • Kakak sorang lagi, dok rasa dia lawa, sembang tak jatuh …
  • Abang bongsu pun rasa dia best, sembang tak jatuh jugak ..
  • Abang / angah ni keja airport, agak ting tong tapi baik … aku rasa dia ni ada problem ngan bini, pasai tu dia dok rumah ni jugak.
  • Adik tiri nama Ana, sama perangai cam mak dia, bising & rasa jambu .. dok buat manja lebih.

Yang tinggal dalam rumah ni cuma Angah & Mahathir yang keja, lain semua “part time” mana mana sempat.

Aku tiap petang, bawak Pak Razak p market, dia bagitau aku member dia ramai kat Market Batu Lancang. Aku bawak Pak Razak naik RxZ aku la masa tu, yarabbi, punya la berat, dok besa bawak marka ja ….

Tiap kali p market, ada depa depa ni akan bagi 1 beg plastik besaq, penuh dengan “ikan yang dah siap potong”, fuh rezeki ..

Lepas amik ikan, kami continue, pi beli nombor ekoq seround, kami p port mahjong, Pak Razak nak jumpak member dia, aku tak masuk .. aku tinggai & aku p ronda Jelutong jumpak member member meniaga Ganja kat sana .. haha

Tu la rutin aku ngan Pak Razak .. aku rasa dia ni ada duit pencen .. tapi tu duit dia .. aku peduli apa ..

Balik rumah, bagi ikan kat Makcik .. macam biasa dia hingaq .. hahahah pi mampuih la hingaq .. masak sudah la …

Dia ni hingaq sebab Ikan yang siap potong tu sebenarnya adalah sisa sisa ikan besar yang dah nak dibuang .. ya la .. bahagian rongga ikan … ekor .. kepala yang tak bleh nak jual …

Tiap hari dia masak dengan cabai kering yang dah ditumbuk/blend, taruk asam keping .. fuhh ni makan ngan nasik putih bleh tahan lupa dunia ni .. kenyang ni ..

Lepas makan, lepak isap rokok .. Mahathir tak isap rokok, tapi kami suka paw dia, sebab dia sorang ja bebetui keja .. dia “orang kaya” la .. haha

Lepas makan, satu malam tu aku balik rumah aku dengan Mukhzani, rembat Pentium 200MMX aku bawak p rumah Pak Razak, cam biasa .. rumah penuh ngan pencuri ni .. keyboard aku hilang ..

Aku follow Mukhzani buat projek, dia p mengurat Indon sorang, pastu paw soh belikan keyboard baru .. hahahahah zaman tu keyboard bleh tahan mahal beb .. mau 60 – 70 sekeping … tapi apa peduli .. bukan aku bayar…

Balik, lepak rumah, malam malam nanti ada “pak cik” aku pun tak tau dia ni pakcik betui ka dak, dia isap Heroin/fit, dia selalu ketuk pintu soh aku bukak .. dia nak masok tidoq.

Malam malam rumah ni jadi cam walfare, bergelimpangan manusia tido atas lantai .. tunggu pagi satni Angah akan kejut maki hamun semua soh bangun awal … hahahah padan muka .. sapa soh tido lambat … aku sah sah lewat .. ngan dial up internet .. ngan bergayut dok abuse bill telipon rumah Pak Razak …

Abang sulung Mukhzani panggil aku beruk (dia panggil aku nama ni masa 1 pagi raya yang aku dah tak dok rumah tu), aku tak penah sembang ngan dia .. biasa la .. beruk mana tau bercakap kan .. satgi sian kat dia plak orang kata dia cacat sebab sembang ngan beruk ..

Hidup derang ni tak pernah susah .. ntah .. susah aku nak explain pasal hal ni .. yang pastinya .. tak pernah ada sapa sapa yang mengeluh hidup susah ka .. apa ka .. semua ok .. semua allright .. mungkin kepala otak terlampau Rasta dengan asap yang sentiasa .. cool man .. rasta .. rasta …

Pak Razak ni dia maki anak dia senang ja …….dia berdiri atas beranda dia cabut kaki .. dia baling kepala anak dia .. nak puaskan hati .. pastu anak dia lari nak elak ..

Lepas Pak Razak baling tu .. dia cuma bleh stand still ……. dia akan maki anak dia lagi skali soh kutip balek kaki dia …… anak dia pun patah balek kutip … pastu dia baling skali lagi !!! hahahahhah

Mukhzani last yang aku ingat skang ada dalam Penjara, dah 2 kali aku p dia tadak .. kena angkat … sian mamat ni .. dia pernah try keja Salesman kat kedai kreta terpakai .. cina tu tipu dia buat loan Wira 1.6 Auto (auto tak laku kat penang + model ni bermasaalah) atas nama dia Mukhzani .. dah budak takde lesen .. apesal ko buat cam tu ….

Mukhzani dengan otak yang sentiasa stone ni .. eksiden sampai total loss kreta, kepala Mukhzani ni ada lubang doktor tebuk taruk tiub untuk kluarkan air bisa, mata dia dah tak bleh pakai sebelah, tapi tak buang, ntah .. sayang kat mata .. tapi tak tau apa tindakan nak buat .. yang last aku tengok mata kanan dia makin reput makin kecut .. adeh ..

Semua hal ni .. hal lama lama .. tak yah nak amik tau sangat dah details yang lain lain .. aku cerita yang happy happy ja .. yang buruk buruk sangat tu tak yah kot .. satgi semua yang terlibat akan kena tangkap plak .. hahahah

Aku tak susah pun, dah berbulan dok sana, aku balik rumah cam tak dak salah apa apa .. bapak aku la kena susah susah bail out semua bill yang aku tinggai .. kesian pak aku .. dia keja sekuriti guard ja .. tapi anak … saitonirojim .. tiap 2 minggu aku mintak 4 ringgit dari pak aku .. tiap kali tu mak aku akan maki sebab cakap aku ni perabeh reta .. supaya pak aku tak bagi …

Aku mintak 4 ringgit tu aku tak tau pasai apa .. rutin kot .. rindu tiap pagi dok kelui (jerit) depan pintu mintak duit skolah kat bapak aku .. Tiap hari aku isi minyak RxZ aku cam biasa .. 2T pun cam biasa .. aku tak tau mana aku cekau duit .. aku tak ingat selain dari keja modify moto orang ..

Tiap hari keja aku meronda .. lepak seagate tengok bebudak aku race ..

Tak tau .. aku rasa aku pun dah jadi salah sorang dari Anak Pak Razak ni .. sebab dia bela aku sat kot ? dia dah arwah .. masa potong kedua dua kaki tu aku tadak .. aku dah mai KL …

Salah sorang dari member zaman tu .. anak orang kaya .. cucu raja Kelantan … aku tak rasa nak cerita pasal dia kat sini … cumanya masa aku pindah mai KL tahun 2006 aku call dia …

  • Aku : Faiz .. aku kat KL ..
  • Faiz : hang buat apa sini ?
  • Aku : aku keja la ..
  • Faiz : hang club lagi ?
  • Aku : jarang …
  • Faiz : hang minum ?
  • Aku : dak dah ..
  • Faiz : behtu apa bestnya hang ni ?

Aku rasa tu la kot last skali aku call dia, semalam aku terniat nak call sebab aku lupa nama Pak Razak ..

Hari ni aku tulis supaya aku tak lupa nama dia dah ….

Innalillahiwainnailaihirojiun

Regards,

/bublers

There is 1 comment in this article:

  1. 03/21/2011Underestimate | bub's says:

    […] … Damn … aku nak jawab apa .. aku ni NOGO University ? aku pun ulang cerita Entry ANAK PAK RAZAK saja la … aku la paling cikai .. kan .. buat cemana ..ngaku ja la .. aku cuma salah seorang […]

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family (34 of 74 articles)