Mengurat awek – no 3

by Mr bublers on 03/12/2011

Aku tau aku tak pernah tulis pasal awek 1st ke atau awek 2nd, tetiba aku kluar ngan posting awek no 3….

Apsal ? hahahha tak ada niat aku nak tulis pasal awek no berapa, cuma aku selalu teringat lagu ni, aku selalu fikir aku nak nyanyi kat karaoke, tapi aku tak pernah boleh ingat tajuk lagu atau siapa penyanyi.

Tadi, aku “nyanyikan” lirik lagu ni kat google search bar, aku dapat lirik, mp3 & youtube video result… walaupun tak hebat mana, aku suka sebab aku bleh jumpa .. aku nye pasal la kan .. aku suka ..

Hal mengurat awek ni tak la semacam mana yang korang fikir, bercinta cinta jiwang jiwang .. takdenye … aku spoilkan keadaan .. cam biasa .. aku kan tukang spoil .. aku kan tak best .. hahahhah

Masa tu aku tingkatan 2 kalau tak salah .. aku skolah kat Sekolah Menengah Serdang Kedah (aku kena halau tak bleh skolah kat Penang sebab aku bertekak dengan Pengetua Sekolah, ponteng tak henti henti & tak buat keja skolah) itu yang aku tahu la .. ntah la kot orang saja buat alasan ni nak campak aku ceruk ceruk tu kan ..

Masa ni cuti akhir tahun, mak aku amik slot meniaga kat Port Cornwallis (padang kota). Member aku jantan, rambut kerinting cam ropol ropol boria, kepala bulat macam upin ipin ada ngan aku. Dalam dok sibuk mak aku jual Rojak dengan kuah rojak arwah Mak Bee (skang kat label dia tulis Kuah Rojak Mak Bee) aku ngan member aku ni (Rosmaini) dok jalan jalan .. nampak awek .. trus sambung dengan lirik lagu Nico¬† .. Wa nampak awek, wa kejar die wa terus tanye ….. hei makwe boleh wa tanye nama lu siape hendak kemane … ni adengan kejar mengejar ni sampai ke Jetty ..

Nak dikatakan masa budak hati cukup ikhlas, aku ngan Rosmaini cuma pilih berdasarkan baju je .. “Rosmaini nak yang baju merah .. aku kena amik yang baju koko”, mintak no tepon rumah siap alamat skali .. tiap kali aku ada peluang aku sure ronda area Cangkat di Gelugor .. tengok rumah ..

Cemane aku spoil ? penakut nye pasal .. call tanak cakap .. bodoh betul … zaman tu mane ade pakai henpon, tepon rumah je .. selalu je die tunggu nak jawab .. selalu je die suruh cakap .. tapi sebab selalu tak cakap .. jadi tak berani nak cakap kot kena maki sebab buat gatal tanak cakap kerap sangat ..

Camtu panggil awek ke ? bukan la kot kan ? tu pasal disebut mengurat .. ntah ye ntah idak ..

Asasnya .. aku tulis ni sebab tangkap muat nak taruk Video lagu Mutiara ni je .. tu je .. apa apa yang aku taip ni tadak satu pun berfaedah untuk korang ..

Nasihat aku .. kalau nak baca yang berfaedah .. pegi lepak MPH .. bukan blog aku ni ..

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Rubbish (25 of 59 articles)