Ampang Puteri

by Mr bublers on 02/17/2011

Aku dok lepak makan depan Ampang Puteri, ntah hapa benda jadi kat kepala aku ni, doktor refer specialist.

Dalam dok lepak ni, aku teringat yang dulu aku makan kedai mamak area sini waktu malam… dengan duit tak cukup masa tu, bini nak beranak, gaji lom masuk… dem.. gila kesian… hahaha..

Ini memori pasal anak bini aku, benda yang aku tak usaha untuk lupa cam hal hal lain. Macam biasa, bila duit tak ramai, aku mesti duduk depan pc lama lama… ntah, mungkin sebab dok internet tak kena duit kot… rm8 celcom ja masa tu…

Biasala, anak 1st, tak tau apa nak buat, kelam kabut gak, nak dok rumah salah, mai hospital salah, buang duit kot jalan lagi la salah…

Tidoq atas lantai ward tu biasa la, ni semua kes malu bertanya nya pasal.. rasanya kalau lebih sehari.. mau aku plak kena tahan ward.

31hb sploh, hari bini aku beranak, induce .. tapi off timeline, so operate, camera tak bleh bawak and aku tak bleh masok sebab dah last minit..

Sekejap je, pastu nurse cari aku bawak tempat beranak tu.. kiri aku anak pompuan yang masih kecut sebab 9 bulan terendam dalam perut mak di, nuh jauh kanan aku, bini aku terbaring ngan kain hijau tutup badan, fuhhh sejenak yang amat sedih sebab tak reti, nak buat pilihan masa tu.. satu yang aku perlu, satu yang memerlukan aku.

Nurse datang cakap bini ok, dia soh biarkan dulu sebab lom sedar, aku angkat anak aku kluar dari peti, dalam hati pasrah sebab berkedut dia cam orang tua(masa tu aku tak tau tu keadaan baby blom kembang kena angin), redha.. kot mana pun tu anak aku… damn sebak taip ni.. haha
Nurse bawak naik, cuci baby… berdarah lagi anak aku… aku lupa abis pasal handycam kat tangan… rasa nk penampar nurse pun ada dok handle anak aku suk suka hati… hahaha, aku yang masih baru…

Lepas biarkan anak aku dijemur bawah lampu, aku balik ke ward, disana semuanya bermula, topeng tak lagi bersama, bahasa dah tak seindah rupa… sabar jap…. haloba tak kemana…

Bini aku derang hantar balik ward, dia tak tau yang aku simpan anak untuk kasi dia tengok dulu…. semua serbu…
Aku tak ingat masa bila kami tengok video dia dibedah, tapi skali lagi aku rasa nak g tampar pulak doktor yang sambut kelahiran anak aku(teknisyen ampang putri yang tolong rakam, bagus sangat, terima kasih)

Bebaru ni Ebby pulak tengok rakaman tu, takut plak… mama ngan bapak laaaagi takut masa tu Ebby…..

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Rubbish (29 of 59 articles)