Why WordPress ?

by Mr bublers on 01/28/2011

Semua orang, bila dengar je WordPress .. macam tipikal pakcik makcik .. “Blog eh ?”

Mungkin sebab cara handling WordPress ni cukup untuk handle artikel dalam satu jumlah yang banyak, ramai yang bermula dari web biasa dan terlampau banyak update berkesudahan menjadi blog… pasal tu semua orang chop benda alah ni blog …

Mungkin kalau aku senaraikan web web lain ..  yang korang tak pernah tengok, bleh dok buat jawapan yang mengarut mengarut ..

Ni saja aku nak bagi satu web yang sah sah ramai kenal. Nuffnang ….

Mungkin jugak ramai yang tak explore wordpress ni bebetul….

1st page kalau taruk “latest post” sememangnya akan nampak sebagai blog lah kan …

Satu web yang aku guna WordPress … http://bubhosting.com …. apasal tak nampak cam blog ? cemana nak buat camtu ?

Simple ..

1) Dashboard -> Pages -> Add New : create new page, taruk info sebagai HOME page.

2) Dashboard -> Setting -> Reading : tukarkan 1st landing page ke HOME tadi.

** kalau nak “updates” nyer page, korang bleh create satu lagi page & assign kan page tu sebagai post update page.

Mudah bukan ?

Apsal yang aku tetiba buat post ni ? hahahahh sebab tadi aku nak bukak web nuffnang, skali ada “whoops!” hahahha baru aku teringat yang dulu aku ada nak buat posting ni.

Regards,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Business (25 of 47 articles)