Office bergerak

by Mr bublers on 01/27/2011

Semalam, aku bangun tidoq dah la lambat, pastu dok gedik buat web orang sampai tengah malam, makan dak apa pun dak.

Bini aku msg ikot YM, run Yahoo Chat, fuhhh .. tu la makanan aku untuk aritu .. suapan ke hati, tengok video anak bini aku.

Pukoi 1pagi aku keluaq rumah dengan lemah gemalai sebab Shahabudeen pesan jangan sampai awai awai, layan MRR2 sambil dok tengok twitter kot kot ada speed trap kat highway busuk tu.

Lepak sembang pasai meniaga punya lama, sekali member lain pun sampai, kaki bisnes jugak.

Fuh, kalau aku dok rasa aku punya online chat kat bubhosting tu jawab/send ke handphone tu canggih… depa ni lagi canggih ….

Hanphone dia kluaq local number, pehhh .. ini sudah menarik .. tak yah opis pun takpa dah.

Ya la kan .. kalau boh nombor opis 03-2332 1234 tapi sebenaqnya number rumah, fuhh .. macam macam jadi ….. kalau anak angkat .. customer lari, kalau mak mertua call dok buat suara syahdu call center, bini plak lari lepas tu.

Tapi aku suka, internet dah kat hanphone, fax dah kat email, payment online, yang best ni number opis !!! mobile beb .. mane je ko duduk .. itu la opis ko ..Overhead makin kurang

Selain tu, nak lebih efficient dengan hidup, aku bleh pikir 2 ni je untuk kegunaan lain…..

Contoh kegunaan 1 :

Bini : you kat mana ni tak balek balek ?

Suami : I dok buat keja kat opis la ni, you can call number opis I, mesti la I kat opis.

Contoh kegunaan 2 :

Tukang Jual : You mesti mau beli ini product!! jangan risau, kita ada headquaters di Kelana Jaya .. you ada problem you bleh call ini number 03, anytime, 24 jam ada orang angkat. I selalu ada sana submit order, I pun boleh tolong jawab talipon kalau you ada problem.

Sapa yang gedik nak bawak (office)local number dalam poket, bleh la call member tadi ni :

nama : Jart

Number Opis : refer gambar

Number handphone : 012 353 7816

.

Aku rasa macam aku nak amik satu, bagi kat bini aku, bleh dia call perak free .. TM to TM (landline) semua free beb .. gayut la sampai muntah …

Sendiri nyer phone, sendiri nyer pasal, lu ape susah ?

Regards,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Business (26 of 47 articles)