Aku muda remaja

by Mr bublers on 01/11/2011

Semalam balik keja, aku singgah Petronas tepi rumah aku ni.

Aku naik moto, sampai je depan tu disambut ngan senyuman geng pompuan tukang jaga kaunter Petronas tu.

Dah la hujan renyai, aku jalan masok dalam Petronas, aku g cari ape yang menarik aku nak belikan kasi anak aku …

Aku sapu Cadbury ZIP wafer tu, aku jalan g kaunter. 1st soalan yang kluar macam biasa la .. soalan tipikal Malaysia, tanya soralan yang dah tahu.

Awek : Hujan ke bang ?

Aku : a ah …

Awek : ye ke … ingatkan tak lebat (kan ko tahu tu hujan tu !! hahahah)

Aku : bawak laju kot, tu pasal kena banyak air hujan tu :D

Awek : makan wafer je bang ?

Aku : takde .. saje belikan untuk anak ..

Awek : untuk anak ? lah ………. ingatkan bujang lagi …

Aku : haha, anak pompuan sorang .. umo 2 tahun, kene la beli apa apa masa nak balek rumah ..

Awek : oh …

Aduh .. dia nya ohhh tu tak bleh blah ….. tapi takpe .. tu dia nya pasal, apesal tak tanya dulu .. hahahahha

Aku balek, aku g check peti pos kat ground floor, ada 2 surat dari 2 jenis company.

1) dari SOGO, kasitau promotion, dialamatkan ke bini aku.

2) surat penyata insuran+pelaburan dari etiQa untuk aku.

Aduh .. gile kontra 2 jenis surat ni, aku sampai rumah, itu jugak yang bini aku perasan, aku balik cakap bini aku, no worry, nanti ok la ni, kita kan tengah usaha ni .. aku dulu pun surat merah je manjang, bill tak bayar, credit card tak bayar, kereta tak bayar, memacam …

Aku bukak surat … aku tengok tarikh matang die .. tak bleh blah .. nuh tahun 2078 baru matang. Aku dilahirkan 1978, pergkh .. 100 tahun beb .. 100 tahun minimum aku nak kena hidup supaya aku bleh amik duit etiQa aku… tu tak kira lagi kalau ade planning nak spend duit tu .. makan tahun gak tu …

Hari ni aku cuti Suzuki, satgi aku pegi la ke maybank, banyak benda mengarut derang ni …

1) Account credit card aku skang ade kat collection center, bebudak collection tak bleh nak solve sebab baki hutang aku rm0.00

2) etiQa aku matang tahun 2078

3) yang satu ni aku rasa korang dah tahu kot, ada aku boh dalam post lama aku pasal kaedah wang simpanan guna bill tu.. sini –> BACA LAGI

There are 2 comments in this article:

  1. 01/19/2011Akma says:

    wah banyak duit hang..memang kaya beb. nnt boleh anak hang joli. mengong etiqa, buat time matang time org dh tentu2 tak panjang umur. aku pun nk cekedaout, matang ke idak prudential aku tuh. mau gak sama cam etiqa kang, saje hidup menjana pendapatan utk prudential jeh. mencik tull…

  2. 01/25/2011Bublers says:

    aku anak baru sorang, kalau ramai cam korang .. terasa gak tu … tapi takpa kan .. anak ramai .. rezeki derang masing masing dah ada allocationnya ..

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Rubbish (42 of 59 articles)