Web Hosting design template

by Bublers on 01/9/2011

Ingat post aku pasal http://bubhosting.com/reseller/   ?

Ramai yang tanya aku, susah ke ? ntah .. susah nak jawab .. kalau dulu .. ye la kot, semua manual, server setup, add account, accept payment …

Skang ni, ntah .. cam senang gile .. reseller account pun murah, domain reseller pun murah ……. billing ? aduh .. billing system skang hebat .. handle segala dari online ordering, payment .. accept credit card .. paypal & etc .. create account pun auto, reminder pun auto .. suspend terminate .. semua auto .. macam dah tak yah buat keje dah ..skang ni .. laaaaagi senang .. sampaikan tolong install wordpress/Joomla & etc ..

Yang tinggal .. buat sales, ramai yang buat web design, blog design .. tapi tak pernah terpikir nak kumpulkan customer semua tu .. buat hosting sendiri ..

Tadi saja saja aku dok surfing .. aku terjumpak satu makhluk ni kongsikan web design untuk webhosting …

Untuk sapa yang gedik nak download tengok tengok .. ni link -> http://shrta.com/files/714JFYZK/hosting.rar

Untuk yang gedik buat webhosting company sendiri .. ni link -> http://bubhosting.com/reseller/


Pandai pandai la guna peluang, zaman skang album gambar orang kawin pun dah tak main dah hard copy .. semua digital .. hidup memang mudah :D

Regards,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Business (28 of 47 articles)