Rumah oh rumah

by Bublers on 01/9/2011

Eizlan Yusof parking CRV

Elly Iskandar parking Mitsubitshi

Aku ? aku parking moto Kriss ….

Ntah apa gatai pungkoq aku mai dok area sini.

Dulu .. dulu ya .. syok .. aku pindah mai sini sebab nak masuk semua kena scan … parking bertingkat … basically .. security & privacy la ..

Tapi, lepas dah lama ni .. tambah plak dekat dekat ngan time aku nak pindah ni .. aku makin menyampah dah ….

CCTV tak bleh store lebih 24 jam, bodoh kan .. kereta aku kena pecah kat tingkat 8, kena tarik kat tingkat 8 .. tingkat 8 beb, tarik celah mana .. bila tanya .. cakap konon aku yang horn horn suruh bukak .. yang kelakarnya .. kereta aku ni mana ada horn .. benda aku cabut dulu .. tak pasang pasang … (aku penyabar orangnya .. tak horn horn .. hahahah)nampak sangat sekuriti makan rasuah ..

Suka suka hati allow orang masuk, ape ke bodohnya.. orang bayar untuk duduk sini sebab tanak orang kacau …. takkan tak paham paham ..

Seronok sangat nak buat “meeting” aduh laaaaaaaa kan dah cakap .. orang tak suka nak bercampur je dok sini .. aku tersembang ngan jiran kat pool pun .. derang cakap benda sama ..

Security system cam haram .. pernah masa bini aku prenantkan anak aku .. kami terperangkap antara 2 building sebab menatang ni down, tengah hujan lebat .. dengan kilat .. sian bini aku masa tu .. rasa nak pecahkan cermin je dah .. tapi aku paham la pasal apa Join Management Board sini tak paham .. sebab takde seko pun yang aku call tu tinggal kat Park Avenue ni .. semua invest je ..

Yang kepala JMB sini pun cam haram, asik asik nak mengglemerkan diri sendiri dari segala segi politik yang dia boleh, buang bajet dengan aktiviti duplicate dengan Masjid Damansara Damai .. bingai ..

Tadi aku p amik sticker kreta, ni pun dulu pernah jadi kes ……. aku nak masok parking .. aku scan access card .. “tit” gate bukak .. skali guard tak kasi aku masok sebab takde sticker .. aduh … mana satu yang penting ni ….

Kalau orang yang tinggal sini .. fuhh cerewet sungguh .. tapi kalau orang tarik kreta, pencuri .. semua ok je .. yang kena rompak pun ada .. tapi aku tak pernah dapat cerita penuh .. sebab tak rasa nak amik tau .. aku nak pindah .. just nak pindah .. aku tak suka dok sini …

Bukan nak maki bangsa aku sendiri .. tapi sudah sudah la nak pandang rendah kat aku .. aku naik moto pun .. apa salahnya .. korang sekuriti nak pandang rendah ngan aku apesal .. berbeza ngan orang lain sini ? kah kah kah .. aku bayar jumlah same je ngan derang … cumanya aku takde hutang .. hutang derang tu wallahuaklam la .. aku tanak amik tau … ke sebab aku ni cikai sangat .. naik kriss .. sekuriti naik RXZ .. ? hahahha

Aku pernah gaduh dengan sekuriti pasal management yang bangang .. derang diarah tutup pool .. rentetan dari komplen penduduk .. pool kotor .. memang la kotor kan .. pump tanak on .. jimat letrik konon ..

House rule kali ni memang terang terangan nak cakap “korang dok sini takde ape ape yang korang bleh claim dengan JMB” semua on your own risk. Bertambah la menyampah aku ni ..

Yang aku ok, tuan rumah ni .. dia ni cam paham .. masa awal .. dia cuba nak bermesra .. datang nak melawat, bila dia perhati yang aku bukan jenis camtu .. dia buat derk je .. tiap bulan dia datang building ni bayar duit maintenence, tadi pun dia sms pesan suruh turun amik sticker, rupanya .. aku beberapa minit je selisih dengan dia.

Rumah ni, cantik la .. takde satu pun piping aircond yang nampak, 3 tempat semua tu bawak aircond sendiri .. cangkuk je ..

Downlight bersepah .. ape lagi ntah … segala suis yang ko perlu cth: heater semua dah siap siap .. tinggal ko cangkuk je ..

Ada dry kitchen, wet area .. aku suka .. walaupun tak sehebat taste kengkawan aku yang rumah pangsa setengah juta, tapi ni aku dah cukup dah .. Allhamdullilah ..

Aku tanya dulu, apesal akak buat rumah lawa lawa camni pastu kasi sewa ? dia jawab “Abang kamu ni la, nak suprise konon, beli rumah, renovate cantik cantik. Ye akak ngaku cantik dia buat, tapi anak ade 6 orang .. nak letak celah mane ?” hahahahah

Ntah la .. Puchong nanti pun tak semestinya lebih best dari sini, tapi yang pasti sini semakin crap. Mentaliti yang tak menarik, suka nak banding banding .. suka nak judge orang .. suka berangan nak jadi Tuhan ..

Regards

/bublers

There are 4 comments in this article:

  1. 01/9/2011Faizal says:

    Okeh…bnyk alasan dah rasanya..utk rasa x best kat situ…ehehe…nnt kat Puchong umah teres…xde JMB…lain plak cara dia…

  2. 01/9/2011Bublers says:

    tu la .. marah bebudak main bola .. swimming pool tak ada .. adeh ….

  3. 01/19/2011Akma says:

    buat swimming pool depan umah le. akeke..ank kecik boleh la..bila dh besor? hehe :P

  4. 01/28/2011Mr bublers says:

    bila dah besor nanti .. aku nak la derang temankan aku swim .. kot masa tu derang plak jaga aku kalau aku nak lemas ..

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family (43 of 74 articles)