Disable CMT Celcom

by Bublers on 01/3/2011

Aku benci betoi, dah berapa lama dah dok mentekedarah rm3 setiap bulan dari prepaid sampai la ke postpaid skang ni, bukan aku dengar pun call me tone ni … tadak paedah pun .. buang duit ….

.

.

.

.

.

Untuk yang menyampah dengan service call me tone celcom ni, bleh disable, camni :

Tekan : *118#

Pilih : Channel X

Pilih : CMT (5)

Pilih : Unsubscribe (7)

Pilih : Yes (1)

Apa apa pun, its in your hand, ko yang pilih .. kalau tanak disable, ko nyer pasal la ..

Sekian,

/bublers

There are 9 comments in this article:

  1. 01/9/2011Akma says:

    aku pkai maxis free caller ringtone setiap bulan. bulan berikutnye..aku ambil ringtone yg lain. begitulah seterusnya..sesuka hati aku..ngeh3..maxis besstt!!! mihahaha

    kawasan umah aku kat puchong tu..lain celcom tak brapa nk ade..rase nk terminate je broadband CELCOM tu…tipuu!!!

    saje lari tajuk..akakaka :P

  2. 01/9/2011Bublers says:

    hahahahah, tapi aku dapat HSPDA speed 3.6mbps free dari Celcom ..

  3. 01/9/2011Faizal says:

    ahahaha…dah agak dah…bub mesti nk cite pasal free HSDPA…

  4. 01/9/2011Bublers says:

    Jangan amik ati, sebenaqnya aku ni tak bleh sangat dengan CMT ..
    Memacam orang call, Everybody wants to play God.

    Dengan CMT je pun dah cukup derang nak judge aku.

    Lagu rock kapak, wahh cakap aku jiwang.
    Lagu Rap, cakap aku tak rock ..
    Lagu Feminin .. erk .. mungkin tidak ..

    Better aku tak yah boh ..

  5. 01/9/2011Bublers says:

    Hang dok baca email bini hang ka apa ? jumpak notification comment response kot ?

  6. 01/9/2011Faizal says:

    eh…tak la…mmg masa die comment nih..aku kat sebelah…baru tadik nk reply…ehehehe…

  7. 01/9/2011Bublers says:

    gile pakatan …

  8. 01/19/2011Akma says:

    mana de berpakat-pakat. sehati sejiwa.. not jiwang karat. yg org dok kol pun satu, suka hatilah org nk letak CMT tu. untung dgr free mau klau tipon2 dia bgtau, sila bayar baru boleh dgar tak ke naya..akekeke.. :P

    wah syiok hang dpt HSDPA free. bak mai kat kiteorg satu gak..hehe

  9. 01/19/2011Bublers says:

    HSPDA tu enable kat sim card yang sama jugak .. bukan device asing ..

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Rubbish (44 of 59 articles)