buscar sites give you the excellent field, to start gaming with your favorite games easily. Get the chance of winning exciting prizes at atlantis gold casino and win lot more prizes. You should try your hands on the online juegos juegos games.

Panduan & Jadual – Jalan Jalan Penang (Part 2)

by Mr bublers on 12/13/2010

Hari ni dah 12/12/2010

Ada lagi 3 hari ja nak siapkan list ni …

Satgi menteri besaq ni sampai .. dia tak ketahuan hala plak ..

Macam aku cakap …. dia ni travel tadak garmin .. nak send location pun tak bleh …

Last post .. kita stop kat Teluk Tempoyak kan ?

Sebab last tu Teluk Tempoyak, singgah la Maghrib dulu .. Masjid dia sebelah ja .. satgi nak continue lagi kan .. hahahahha

Macam aku pesan .. jangan makan banyak sangat .. ni tour untuk jamah apa yang ada .. bukan nak suruh melantak kasi kenyang sampai tak bleh nak bejalan …

Malam

Buah berangan Chowrasta (9pm)

Kita patah balek naik town … singgah sat beli buah berangan ….

[mappress mapid=”10″]

Tadak apa menarik, saja nak penuhkan perut korang supaya tak terlampau tamak bila membeli jeruk, sebab once ko sampai chowrasta, sure ko akan singgah membeli belah jeruk .. so .. jeruk tak masok dalam list jalan jalan aku .. korang bleh pilih sendiri la kot nak singgah kan …

Buah berangan sini agak special, sebab dia guna buah berangan local .. dia kecik sket .. kalau buah berangan import .. dia agak besar .. korang bleh jumpak ada 1 kedai melayu kat hentian R&R Bukit Merah.

Dia ni jual buah berangan import. Just tanak korang jadi jakun .. aku nak kasitau awal awal, biji bijik kecik yang korang nampak digaul sekali dengan buah berangan tu sebenarnya pasir, dia jadi hitam sebab dia taruk gula merah (cina panggil gula hitam), bila dimasak dengan suhu yang tinggi, dia terbakar la .. tu jadi hitam tu.

Feringgi street walk (10pm)

Aku betui betui tak bleh nak ingat nama tempat ni, tapi last yang aku ingat .. masa dulu dinding dia celoreng dengan lukisan rasta.

[mappress mapid=”11″]

Kalau korang follow map ni bebetul, sebelum korang masok ke astaka rasta ni, korang akan lalu macam satu pasar malam yang sangat panjang, yang pompuan dok cuci mata tengok barang, yang jantan dok cuci mata tengok barang pompuan. kan ? hahahahha segala omputeh, jepun .. semua ada .. macam macam brand. DVD haram pun banyak .. sekeping rm4 kalau tak salah aku ..

Lepak makan kat sini, sangat layan, kalau siang tadi ko makan Laksa Pantai Miami waktu siang, sekarang ko rasa bayu malam pulak .. pergkh .. feeling dia sangat lain .. kalau nak lagi layan .. ko nyanyi lagu Ulik Mayang tepi laut tu .. apa jadi kemudian .. aku tanak tanggung.

Nasik Kandaq BeratoQ (11pm)

Kalau tadi Maghrib ko kat Teluk Tempoyak, ni aku rasa ko nya Isya bleh la langsaikan kat Masjid Kapitan Keling.

[mappress mapid=”12″]

Tadak apa yang sempoi sangat, hang kena berator panjang panjang, buat jegey jegey berebut meja ngan orang, berdiri lagi tinggi dari paras nasik & lauk pauk.

Harga, pergkh .. kena udang sekoq gedongga punya sure hang bengkok srupa udang tu satni. Tapi apa pun masak penang dia sempoi, orang dok kata rahsia sebenaq semua ni dok dalam ayaq penang ni .. ayaq penang memang sedap, aku ingat lagi dulu aku kecik kecik mai KL, aku mandi, yarabbi .. aku bleh demam kes mandi tu sebab rasa ayaq KL ni. La ni dah besaq, aku dok KL, tiap kali aku balik dari Penang aku nak kena sesuaikan balek rasa ayaq tu … hahahhaha

Teh Tarik / Teh Halia  / Sup Panas (1am)

Disebabkan aku ni hipokrit tak mau mengaku yang aku dulu pun dok kerumun masok club .. aku nak share satu spot yang menarik untuk yang suka tengok manusia Penang.

[mappress mapid=”13″]

Pada pilihan korang kot nak terjah masok club, tapi lepak gerai tepi jalan ni memang dah cukup layan ..

Sini area club, kiri kanan depan belakang club, pompuan, bapuk, pelacur, gigolo & jantan.

Nasik Kandaq Line Clear (2am)

Aku rasa ni penutup buat penutup hari, korang sure letih kan …

[mappress mapid=”14″]

Nama asai lorong ni .. Lorong Taik .. tapi sebab world famous .. tak pernah orang dok ungkit nama asai dia ..

Pasai apa lorong taik ? pasai .. dulu .. jamban kan jenis jamban angkut .. tetiba tengah dok berak .. ada pekerja yang dedikasi mai kutip taik yang hang berak dalam tong tu .. lorong ni lorong belakang banggunan …

Pasai apa kena makan ni last ? sebab selalu kalau time ni .. orang balik clubbing .. balik kerja .. suka lepak .. cuci mata .. kan ..

Lagi satu yang best .. mungkin sebab masakkan dia kot .. skali kena .. bleh lena woh ! so .. tadak la balik hotel nanti korang terpinga pinga tak bleh tido disebabkan sup korang tibai tadi …

Tips : Amik nasik, Daging Itam/Ikan Gulai(kari), Bendi & Teloq Ikan

Mee Udang Titi Timboi (esok siang masa dah kluaq dari Penang)

Keluaq dari Penang ? Yaaaa aku tak berapa nak kata Seberang Perai ni Penang, simple .. Pulau Pinang .. celah mana Seberang Perai ni pulau plak kan ? masa geografi dulu .. cikgu aku ajaq .. ni semenanjung .. keh keh keh …

[mappress mapid=”15″]

Sini la port yang aku cakap tu … Dulu Sejarahnya, titi  besi tu tadak tiang .. ada petak petak besi yang timbul, derang buat jambatan .. aku tak tau pasaipa jambatan tu camtu .. tapi start situ la aku panggey Mee Udang Titi Timboi…

Tak yah la dok cari tempat lain dalam pulau .. mee udang ni sebenaqnya di seberang .. bukan dalam pulau .. dah udang pun udang sungai .. celah mana dok makan dalam pulau .. udang sungai dalam Penang hampa sanggup nak telan ka ? Udang bleh hidup ka dalam sungai tu ?  …….

Tips : Tempat ni famous dengan Udang & Mee Kuah .. tapi kalau nak best .. korang order Mee Goreng dia .. yarabbi .. punya sedap .. aku tibai dua dua masa reunion SMVBP dulu .. rupanya kawan aku nya kedai ni .. aku dok p dulu masa aku kecik kecik .. ahahhah

Aku rasa takat ni ja kot buat hari ni …

Semua ni list mentekedarah, disamping hampa dok jalan mentekedarah .. hampa akan perasan memacam lagi stop yang menarik …

Nanti aku buat list singgah plak .. tempat lepak lepak .. kot terkejut kalau aku bagitau bukit bendera tak menarik banding air itam dam …

Hotel/Motel tu nanti aku bagi list ..

Takpa .. kita lepak dulu … lepak my way .. bub’s way .. aku budak penang ..

Rilex ? Rilex padang kota laaaaaaaaaaaa !!

Yang dok buat ramai,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family (46 of 74 articles)