Kisah 3 stooges~

by Sil LuuQue on 12/4/2010

Ahmad: weh ko dah settle belum utang Um tuh?

Marjali: erks..sejak bila plak kita ada hutang?? dem bukan kita tajaan sepenuhnya ka?

Ahmad: laa..aku nk cita pun payah beb..ko g settle dulu nnti aku cita balik apa jadi

Marjali: haaa ok2..aku g settle dulu

Ahmad: ko pakai fpx payment aja la senang via maybank2u..aku dah wat dah utk org lain sakit jiwa kot kalu nk tunggu ko g beratur kat bank islam tuh…

Marjali: takpe2 aku try ushakan mcm mana..

Lalu Marjali pun call lah 3 org kawan baik beliau Sameon dan Jibam..

marjali: weh sameon kita kena settle hutang uM ni..mcm mana?

sameon: ok2 takpa..kita jumpa dekat Bank Islam kat jalan nk pegi pertama tuh..see u there in 5 minutes aku panggil jibam skali..

Selepas 5 minit pun 3 stooges ni sampai la kat Bank Islam..Niat murni derang mcm didengari oleh Allah and nasib derang sangat baik. Sampai di Bank Islam dalam pukul 2.oopm and 2.30 suma payment dah sial di buat ke Bendahari UM

Sameon, Marjali, Jibam : cantik la..jom kita bawak slip payment ni g bendahari nk kasik dia unlock payment kita..ngam?

Maka 3 stooges ni pun start la moto derang and mulakan journey pegi ke pejabat bendahari UM ..ada moto yang derang kick start ada yang keceh2 pakai electric starter..vroom punya vroom sampai kat pejabat tuh…dengan keyakinan penuh didada derang memanjat tangga utk pergi ke 2nd floor pejabat tuh..and then…

teet…keci..keci..keci..kecicici….(bunyi mesen print tiket utk giliran)

Sameon, Marjali, Jibam: cantik lah org pun tak ramai ni nombor pun dekat aja..

selepas 10 minit menunggu..sameon mula resah gelisah..sebab memagkan derang sampai cepat dan ada 4 orang je didepan number giliran derang….tapi asal tada org akt kaunter..

Jibam: alah biasa la lah beb..birokrasi..

sameon, marjali: ye tak ye jugak takpe lah tunggu je..

1 jam kemudian..

Keting-keting (bunyik angka giliran berjalah)

3 stooges tuh punya la happy…derang pun secara otomatik ilang rasa resah gelisah mengenangkan hal derang dah nk settle..tetapi…

1jam kemudia…

Keting- keting-keting-keting (bunyik angka giliran keep on rolling)

Sameon: anak haram la…palatok dia tunggu 3 jam baru nk sampai no giliran aku..jadah apanya

Jibam: sabau weh..takpa kita settle ni balik boleh register..sabar sikit lagi je..

Marjali: tu la aku ringan dah nk call abah aku beli Um ni..

Sameon: uih marjali kaya nya anda (dalam nada sindir menyindir amalan kita)

20 minit kemudian…

KETINGGG (rasa tau kan apa bunyik ni)

YEAYYY angkat giliran kitaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sameon: korang rilek dulu..korg folo je aku kat blakang..aku g jumpa brader kaunter tuh..

Jibam,Marjali: ok2 kami folo..

Sameon: Assalamualaikum bang..

Brader kaunter: haa Waalaikumussalam

Sameon: Ai napa lambat sgt tadi bang? bini beranak ke?

Brader kaunter: ai pedas nampak..?

Sameon: ai terasa ka?

Brader kaunter: tak la sikit pun tak (nada sindir menyindir amalan kita)

Sameon: ni bang kami dah clear payment abg tolong unblock kami nye regiostration bole?

Brader kaunter: mai nk tgk slip..eh ni sapa kat blakang ko ni? ai bawak bouncer ke nk tibai saya?

Sameon: dalam hati ada gak rasa mcm tuh tapi takpala kasi abang can kali ni..

Brader kaunter: mai korg punya slip skali abg tgk

Marjali,Jibam: tu lg afdal bang tayah kami tunggu lama2 (nada sindir menyindir amalan kita)

Brader kaunter: korg ni cikgu eh..patut la pedas semacam je gaya cakap~

Sameon: tau takpa..ha bang bola bole settle ni bang?

Brader kaunter: eh..laa korang nye hal ni kena pegi 1st floor la dik, kami tak urus student payment and registration

Sameon,Jibam and Marjali berpandangan sesama sendiri dan terasa diri mereka bodoh sama skali bebal dan berjalan keluar sambil muhasabah diri yang mengom tamau call mamber2 tanya kat mana nk clear up regitration matter..

betul la org tua2 cakap: “Yakin sgt pun mengom sebenarnye”

Sekarang 3 stooges ni masih teruskan blajar kat Um tapi mereka tau la mereka ada tengkorak dalam almari (skeleton in their closet) bila org cakap pasal pejabat bendahari ..ahahahaha

There are 4 comments in this article:

  1. 12/6/2010Mr bublers says:

    woi, ni semua cikgu ka? adoi la….. punah masa depan…

  2. 12/6/2010Sil LuuQue says:

    haah..sorang sprinter, sorang monyet sorg keeper..wahahahah mmg punah bub oi~

  3. 12/7/2010Mr bublers says:

    hahahahhahahhaha nanti confirmkan mana skolah derang ngajar .. aku pindah jauh jauh sket ..

  4. 01/26/2012hoc trang diem says:

    hoc trang diem nau an cham soc be…

    I must tell good foums huong dan…

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in bubmy, Personal LuQue (397 of 485 articles)