Dua hari

by Bublers on 11/29/2010

Apa bleh buat dalam masa 2 hari ah ?

Ntah, bersambung dengan cerita bancik datang tolak moto dari cyber sebab gasket caburator aku pecah

Dengan mana lagi gasket water pump plak pecah hari Jumaat ..

Sabtu, bermula la poket aku pecah kat kedai pomen …

Banyak jugak baik buruk lalu banyak banyak perkara ni .. banyak benda bleh blajar ..

Aku mana tahu yang timing belt nya warranty ni sebenarnya ganti spare part engine & labour yang jahanam kalau belting tu putus ..

Seb baik jadi camni kan .. aku belajar benda baru ..

Belting aku tak putus la .. tapi sebab bershopping banyak banyak barang kat kedai sparepart .. banyak la plak benda bleh sembang …

Petang, bini aku ajak p KLCC convention center,  sini pun bermacam lagi belajar ..

Sapa sangka kan .. nama “KIDS Fair”, tapi yang situ .. pergkh .. semua booth memang macam “Mak Bapak Fair” dah .. segala investment product dijaja kat sana, saving la .. insuran la .. hutang la .. memacam ..

Cik Ebby & Mama apa lagi .. pulun la .. apa yang bleh main free .. layan .. ye la .. kami bukan kaya kan .. lagipun .. ade ke bende berbayar yang rasa best sangat untuk budak 2 tahun ? takkan nak layan roller coster .. mau terpelanting tuh kalau budak kecik ni try naik ..

Sekali aku terpandang satu celah ..

Apesal ade mamat ni jual Organ !!! hahahaha Piano la .. tapi dah letrik .. Organ la kan .. ke aku salah ni ? lantak korang .. yang jual organ manusia dok post kat internet takde plak kene maki .. aku takkan nak kene maki plak kan ….

Haaaa yang ni Piano la .. hahahahhaha ok la sket kot yang ni …

Sekali lagi ko buat main dengan piano aku ni .. aku tibai ko depan mak bapak ko ..

Piano kan .. ramai cakap ni untuk orang kaya je ….

Ye .. aku setuju .. benda alah ni mahal .. dah la mahal .. kalau nak amik class die je pun mahal nak mampos .. lagi mahal dari kursus perniagaan anjuraan MITI bebaru ni .. rm 100 je .. 5 hari .. hotel siap ngan makan makan ala ala meeting projek makan rasuah gomen lagi ..

Secara asasnya .. piano ni ajar anak ko guna kedua dua belah tangan (sama cam ko pakai keyboard skang).

Macam selalu orang cakap “Fuyoh ! cerdik anak ko .. keje IT !” yes …. ni bukan diskriminasi, tapi memang ada perbezaan pekerjaan yang guna kedua dua belah tangan berbanding yang guna sebelah tangan berulang kali.

Aku malas nak explain .. tapi kalau ko bleh send SMS dengan kedua belah tangan ko ke 2 penerima yang berbeza dengan kandungan sms yang berbeza, yaaaa itu adalah penggunaan kedua dua belah tangan.

Kalau sekadar naik skuter yang kiri brek kanan brek .. tak yah la …

So .. kalau tak bleh nak antar anak g class mahal mahal camni, sekurang kurangnya … jangan la jadi penyebab bantut otak derang .. biar je derang belajar guna kedua dua belah tangan .. takde salahnya .. dah besar sket baru ko ajar pasal adab .. kenapa kita utamakan tangan kanan.

Jangan guna alasan tangan kiri tu sebab basuh jubo.. takde logiknya .. tukang masak majoriti pegang pisau tangan kanan & bahan makanan tangan kiri .. so apa logiknya disitu ..

Kidal ? pala bana ko ni .. nak gak menjawab … pegi la buat hiring tiap hari .. buat syarat tukang masak kidal .. ko tengok brapa tukang masak ko bleh dapat .. ke ko kene buang keje dulu sebab dapur tak berasap …

Menjawab je kejenye eh ?

Dah dah .. aku nak sambung menaip ….

Lain .. takde ape kot kitaorang buat .. pusing pusing je la dalam sane ..

Kenapa ? tak percaya ? yaaaaaaaaaaaaa ni ada dalam “Kids Fair” .. business bang .. business .. marketing penting …

Dimana ada 1 budak, sah ada kemungkinan dia datang dengan 2 lagi manusia dewasa ……. satu tukang pujuk & satu tukang merajuk ..  hahahah

Next .. jelajah kesebelah .. yang ni kene bayar .. tengok ikan je pun .. deng ..

Ikan .. haram ahhhhh dulu kan .. aku terjun terjun ja dengan ikan ..

Tips la untuk yang lembab memilih ikan kat KL ni .. majoriti ikan yang dijual tu takde mane pun yang elok .. ape ko bleh buat .. ko guna jari ko .. jalan dari satu hujung .. ke satu hujung .. gelongsor jari telunjuk ko kat semua ikan .. pastu ko patah balek pegi tengok ikan yang paling licin, tu je kot yang elok ..

Kalau nak ikan yang fresh (hidup), datang pasar malam sungai buloh, jalan pegi hujung sekali .. sampai ko dengar bunyi water pump. Situ ada 1 family jual ikan hidup .. ada sorang yang ko tengok dok kapak ikan kaw kaw .. lain macam slim tu .. itu awek .. aduh .. haritu aku dok perhati … ******** ruangan ini cencored *********

Sebab ikan ni la aku bertekak dengan Fazril, ade ke patut dia ngaku dia drive Perodua Arowana .. chisss ..

Lain lain ni semua gambar ikan yang makan untuk hidup je la .. takde nilai hidup .. asik kene siksa dengan kimia je .. breed itu la .. breed ini la ..


Yang ni lawa .. pehhhh cumanya aku bleh dapat amik gambar kepala ja .. tu pun dia tak paling sini ..

Alaaaa aku amik gambar pakai henpon je kan .. g suluh muka manusia .. sure kena halau .. lain la pakai DSLR .. baru belajar tekan punat .. amik gambar cencorot pun orang bleh nak bermodel model kan … bermodal lah anda sebelum anda nak bermimpi nak bermodel ..

Yang akuarium kecik kecik ni .. memang cantik .. aku suka tengok .. biar takde ikan pun .. tetap cantik gak .. dengan syarat ko amik skali semua kaler tu .. kalau setakat satu kaler .. aku rasa cam cacat kot ..

Beli la .. bleh susun kat cubical opis .. aku tak tau la apa fungsi ko boh banyak banyak barang personal kat desk opis .. life ko kat opis ke kat rumah …

Bela menatang ni pun ok gak kan ? aku tak rasa dia buat kacau sangat kot ..

Gambar bawah ni .. aku boh dengan 2 alasan .. 1 sebab ni Arowana kembar .. dia bercantum kat perut .. satu je berenang kot atas .. satu lagi sentiasa kot bawah .. bak kata brew .. parasit la kan …

Satu lagi alasan .. aku biar korang pikir sendiri la ..

Mana Cik Ebby ? diaaaaaa .. cam biasa la .. suka suka hati dia la …

Tu Sabtu……… Ahad aku .. aku kat Puchong, skali lagi tunda motor, pegi kedai pomen, sangkaan aku meleset .. api dari coil aku kuat gila .. macam aku state diatas masa aku start menaip tadi .. kalau ko nak tau .. ko scroll balek la naik atas .. miahahahhaa

Kantoi sehabis kantoi dengan pomen bila dia dok setting balek carburator aku .. peka betul mamat ni .. chissss

Skang dah kol tiga sengah pagi .. esok aku rasa nak join meeting derang .. lepak lepak buat semak .. tu pun kalau aku sempat .. kan .. adiossssss

Regards,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family (50 of 74 articles)