Its my lucky day !

by Mr bublers on 11/20/2010

Lowyat, amik je ticket trus ada parking sebelah kiri .. pergkhhh mana mau cari ..

Lucky tu lucky la .. tapi lucky day aku yang sangat meletihkan

Dari Khamis, aku dah start tak bleh tido, layan .. online .. zassss

Jumaat 5 pagi, aku dah jadi bengong .. aku pegi mandi .. gerak g CyberJaya .. masok opis .. erk ?

Gagau kancil bini aku .. tengok minyak nak dekat E .. aku g taruk lagi doploh …

Satu opis heran kejadah aku datang awal awal, selalu kol 12 baru masok .. (aku sendiri keje time EMEA) patutnya kol 3 baru ade makhluk nak deal..

Macam biasa, bagi semua orang kelam kabut g opis untuk meeting pagi, then kensel .. saja nak bagi orang kalut kalut pagi pagi kan .. deng …

Tengah hari .. aku blah .. pegi rumah mak aku .. makan nasik .. pehhh, bab ni memang best .. buat cemane pun .. mak tetap mak .. ko pegi je die sumbat ko soh makan .. aku pun makan la .. tinggal separuh untuk bancik satgi dia balik nak melahap plak ..

Dah dok sembang .. aku ade janji ngan si Saab kat lowyat .. die nak beli barang …

Deng .. memang crap la travel naik kreta, sane sini jam .. tapi GPS memang penyelamat la .. kurang kurangnya aku takde amik jalan jauh nak ke KL .. melilau konon terer kan .. pirah mabuk ..

Aku dah sampai Lowyat .. si Saab msg cakap dia lambat skit .. deng .. dia ni memang deng sket .. aku tak tau nak kata apa .. biar ke dia .. dah dia camtu …


Aku g melepak, sesambil dok jenjalan .. layan OC .. reply email … . buat keje …. ni status aku nak taruk ape ni ? WFL ? Work From Lowyat ? ke NRWFL ? Not Really Working from Lowyat ? hahahhah

Tapi dunia mobile memang best sangat .. takde limitation hidup dalam cubical .. aku suka ..

Sempat aku send gambar kasi opismate aku .. sian dia .. dok opis .. semua cover line .. berlakon baik .. tiap tiap hari derang raya ..  tapi sebab aku dok jauh dari tengah lowyat tu .. gambar ni korang zoom sendiri la ..

Tengok gambar ni, kena layan Frankie Valli - Can't Take My Eyes Off You

Punya la lama beli barang, gatal jubo soh orang kedai pasang, ini la jadinya ..  dah habis pasang, si Saab dengan perangainya cam biasa nak singgah beli AV, deng .. aku paling tak suka menyinggah, aku rasa Saab ada hormon pompuan kot .. suke buat keje menyinggah ni ..

Aku gerak tros, kalut nak kena g  kat mak aku (menyinggah gak ni) amik barang, memang best la .. naik kancil .. amik barang kan .. hahahahhaha

Dengan jem orang balik keje, tapi ok la .. dah tujuh sengah dah .. redah dah sket, aku pun meredah pegi Puchong antar barang …

Sampai je Puchong .. aku terlentang dah .. tak tido dari semalam kan .. aku terlelap jap .. dalam kol 10 aku terjaga ..

Makan lagiiiiiiiiiiiiii dok rumah mak .. memang makan ja la kan ..

Gerak g Cyber, sambung burn CD, lepak kejap, pastu aku gerak balek Damansara, pergkh .. bleh tahan gak ni ngantuk ni ..

Hujan lebat .. mengangkut peti ais yang beli tadi kat lowyat, angkat naik atas, bogelkan bende alah ni ..

Masa amik gambar ni, memang aku terasa sangat badan aku sakit, gila ah .. sama ada aku ni yang dah tua, letih tak tido atau memang peti ais ni besar sangat ..aku memang tak sekuat power supply tu .. aku tahap power supply iCUTE tu je kot

Main game ? hahahha jangan berangan .. kalau nak letih badan gegila sekadar nak main game .. baik tak yah ..  baik aku g main main ngan anak bini aku kan .. hahahha

Aku lepak .. dok depan pc, layan mata kejap .. aku sambung balek ..

Ni gambar masa dok melayan .. nampak cam ok .. ade part yang sangat aku tak larat … aku dok geledah semua 5 kotak barang pusaka aku .. cari network cable .. deng .. rumah aku memang semua aku belasah wireless .. printer & fax pun aku gasak wireless .. kesudahannya .. aku jumpak la cable .. seutas cable biasa yang pendek cam korang biasa guna .. deng ..

Seb baik aku dok gasak LCD bini aku .. dekat la gak ngan TV (router aku dalam cabinet TV), nah .. amik .. dok tengah tengah jalan dah peti ais ni …

Tengah dok lepak lepak .. aku terperasan … peti ais ni tak la se-fengtau yang aku sangka .. boleh la tahan .. walaupun aku tak berkenan … lampu dia 1 warna ja ..

Masa nak configure, aku sakit hati dengan notebook aku sendiri .. haram jadah betul vista & win7 yang dok dalam domain .. nyusahkan diri betul .. argkh .. aku bebal .. aku blah g tido, nanti aku configure onsite je ..

Badan letih ni, blom makan ni .. nak kena mengemas .. nak pegi perak amik anak bini aku .. mertua aku sakit, tapi sebab bini aku cakap derang (mertua aku) dah schedule flight nak g jenjalan ahad ni .. So takde ape nak risau sangat la kot .. ok la tu .. bleh continue g jenjalan ..

Aku nak makan .. aku lapaq .. argkh .. lapaq !!!!

Apehal yang aku update crita camni ? ape bongok sangat .. dah nama pun blog .. aku taruk la .. kalau ko nak baca benda ilmiah .. ko g baca wiki la ..

Regards,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family (54 of 74 articles)