Penjimatan berganda

by Bublers on 11/18/2010

Tadi, aku p makan, pastu berpusing pusing kat area rumah aku fikir kot ada mana mana nak pegi.

Bujang la katakan ..

So aku tak tau mana nak pegi, aku patah balek ..

Singgah Jusco bawah rumah aku .. teringat bini aku roger cakap susu Ebby abis ..

Aku saja la jenjalan .. review harga, ya la kan .. ni ja la masa aku nak lepak lepak concentrate banding harga & kualiti .. selalu .. laju laju kan .. asal 25hb ja .. tiap harga aku tolak 5% then kira ok .. aku sapu .. hahahah, Jusco members kan .. tu la tu ..

Tadi aku ternampak satu benda menarik ..

Ebby dah terer decide apa baju nak pakai, apa pampers nak pakai, aku sebagai parent ni masih still nak kongkong la kan .. aku tak suka huggies tu sebab dia gambaq baby boy ja .. rasa cam tak ngam plak Ebby pakai pampers tu .. hahahahah

Bagus la MamyPoko release Pants ni .. koman koman aku tak la reluctant sangat nak membeli.

Apa faedah sangat berjalan jalan tengok harga ni ?

Ntah .. aku ok kot dengan keadaan ni kalau aku memang tak rushing apa apa, jalan rilex rilex, tak ada niat lain ..

Just aku nak elak dari terover dari apa yang aku mampu, pastu tengok kot kot apa yang aku save tu bleh self reward dengan benda lain .. self reward ? hahahah ni benda aku jumpak ..

Fuct !! aku membazir ke ? hahahah ni membazir dalam keadaan yang jimat la bagi aku .. tiap kali kita memborong selalunya dah cecah lebih rm100 dah .. pampers je dah tiga ploh lebih .. susu dah tiga ploh lebih .. itu ini begitu begini .. tup tap tup tap .. kena la jugak kan sratos tu .. so .. aku cuma turun borong pada hari 5hb & 25hb tiap bulan kalau Jusco .. ada la save 5% ..

5% ni la yang jadi sekeping ikan salmon ni .. 6-5 ringgit .. apa sangat ko nak dapat luar sana kan .. mau berlas belas puluh puluh dah kalau aku nak order benda ni ..

Apa lagi .. balik rumah la .. heaven .. semua benda dapat ….. bukak peti ais je dah macam peti magic .. memacam ada … mengalah kan box decoder Astro yang dok perabih duit aku tiap bulan

Hasilnya .. ni la .. penjimatan berganda la konon .. hahahahha ko save sane .. ko save sini .. ko leh jimat dengan dapatkan satu value lebih tinggi dari nilai ko jimat tadi .. sedikit usaha la kan ..

Sayur sket .. garam sket .. serbuk lada hitam sket .. rebus .. toast .. mentekedarah ..

Nah .. ni la kot konsep penjimatan berganda aku .. hahahahhaha

Tak yah tunggu pulangan KWSP, ASB, Public Mutual untuk dapat beberapa % setahun .. skali buat ni ko dah gandakan lebih 100% nilai duit tadi … :D

Regards

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family (57 of 74 articles)