IMovicha – Facetime alike

by Bublers on 11/18/2010

Tiap kali aku balik kerja, sblom capai tombol pintu, aku akan enable wifi sebab anak aku akan guna tepon layan youtube.

Hakikat wireless broadband dengan wired broadband memang tak boleh disangkal, tak payah nak datang sembang “potong” dengan aku.

Jumaat lepas lepak dengan bebudak kat kantin, derang ade sound aku soh try pergi tengok Ipod Touch sebab ebby cuma perlu internet, dia tak pakai sangat function call ni.

Dulu pun bini aku pernah nak belikan aku Ipod Touch ni, tapi sebab takde phone function, tak jadi .. kensel.

Tapi semalam dok pusing pusing tengok kat internet, aku jumpak 1 software yang sama macam wifi call software FACETIME kat Ipod Touch

Software ni nama IMovicha, pehhh layan beb, memang rasa macam Facetime, tapi untuk touch mobile ja la kan ..

Kalau bleh call pakai wifi, means call guna 3g bleh la kan .. ni konsider internet call la.

Layan ni … kot nak bergayut .. tak payah la nak guna credit dah .. g tumpang sesape nyer internet, gasak call :D

Ni apa function/features yang aku copy dari web dia :

  • 2-way/1-way live video call, audio call, IM, presence, buddy lists
  • Save on your paid minutes
  • End-to-end encrypted
  • Uses wireless broadband (WiFi, 3G, 4G)
  • Any smartphone/laptop to any smartphone/laptop

Ni pulak video dia :

Id aku kat iMovicha : bublers

Jom kita try, kot sapa yang dah try .. harap bleh komen bagitau .. best ke idak benda alah ni …

Download sini : http://www.movicha.com

Mobile Video Chat FaceTime-like for Symbian, WinMo, Android, Windows PC/Mac using iMovicha

Sorry bang, Blackberry tak masuk dalam list sebab dulu blom kluar Torch, lambat betul nak support touch screen ni kan .. hahahahhaha

Regards,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Business (38 of 47 articles)