Gold Rush

by Bublers on 11/15/2010

Memang Gold investment ni ala ala sure untung nyer investment, tu apa yang aku nampak dari history la ….

Semalam aku termimpi aku ngan member rembat 12 keping Gold dari Rizal Abdullah dan berakhir aku masih ada baki 5 keping Gold dalam tangan selepas kes tangkap tangkap semua tu …

Yang kena tangkap ? ntah .. aku tak tau apesal tetiba AzRaul Ben Ramones yang tak terlibat dalam kes mencuri tu kena tangkap ..

Ok, back to the story,

Passive income ni bila ada pendapatan dengan less work required to maintain it tu lain crita la kan ..

Yang aku nak cakap ni, mengambil kesempatan dari keadaan

Ramai yang stuck dengan investment rumah, investment GOLD yang mananya tahap liquidity rendah dan ramai lagi yang masih stuck dengan hutang.

Ok, untuk yang ada baki hutang skit skit lagi tu .. aku nak cadangkan ko g berhutang banyak banyak, cari merchant jual GOLD yang terima credit card. Make sure derang absorb charges semua tu .. (ye la .. ko yang nak kasi duit kan ?) ni kuasa pembeli .. jangan cari pasal ..

Lepas je ko beli, ko pegi CIMB, apply untuk balance transfer.

CIMB ade buat offer interest free untuk balance transfer nyer customer – period 6 bulan .. pastu bleh apply untuk extend.

Untuk yang bingai tak tau pasal investment mesti cakap aku gile ye tak ? banyak keje nak g buat .. cari GOLD la, apply CIMB la .. ngok la kau … ko compare, dok depan laptop, YM si Riduan Ismail cakap nak beli GOLD, then login CIMB apply balance transfer dengan tujuan mendapatkan untung dalam 6 bulan.

Compare, pegi apply part time PLUS, jaga tol, senang, bleh singgah trus je mase balik, silap silap tol jadi free untuk employee. Hilang masa dengan anak beranak, online kat henpon dalam bilik kecik tu, layan FM sampai abis bateri atau layan interkom dengan makcik makcik permenant PLUS, untuk mendapatkan sejumlah duit sebab nak lawan sangat dengan mamat yang buat investment diatas. Hati busuk betul ko suke nak betah … main badminton banyak sangat kot ? tiap kali pukul niat buruk nak menjatuhkan lawan je ..

Lepas 6 bulan ? apa lagi .. jual la GOLD bayar balik credit card kau.. amik untung tu .. settlekan saki baki hutang yang ada … tak yah nak berhutang untuk beli ebook kan ? :p

6 bulan ni leh sure untung ke …. ?

Ape plak tanye aku .. ko yang nak invest kan ? bawah ni aku taruk graf, lu pikir sendiri, invest physical GOLD ni .. koman koman kalau loss jadi hamba abdi pun, ko ade ketul besi mahal tu kot nak buat sendal kepala nak tido tepi jalan nanti ..

Layankan je .. Zasss !!

Regards,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Business (40 of 47 articles)