3 malang hari Isnin 3 penawar ari isnin

by Sil LuuQue on 11/15/2010

Patut la omputih panggil Isnin ni Black monday..sigh..ok2 crita dia mcm ni..tet tenet tet tet tetttttt…..(intro music sikit)

  • Chip grafik card aku barai..basically benda ni jadi lama dah..cuma aku dengan malasnya tamau nk g antaq rma..sigh..alih2 aku tringat aku nk blah balik kg sbulan dah..so no harm ah hantar graphic card tuh repair..
  • Ni baru balik dari lowyat..ok ah suma settle

on the way nk balik terserempak plak dengan dak skolah aku dulu time dajah 6..aku rasa Ayu nama dia..wahahaha yg aku boleh ingat sbb kat skolah dulu time dajah 6 dia ni kira hotstuff la..dengan putih nya dengan comelnye..mmg ya ampunnn…ngam! tapi aku ni dulu tahap cibai je kat dajah 6 dah la bodo piang..UPSr pun mcm haram je aku dapat aku tak brani la nk angkat pala aku tinggi2 nk intai tirai kamar..wahahaha gila ko awek comel kot..tapi respek gak kat dia ni..dajah 2 ayah dia meninggal dah..and dia still bole suceeded dalam upsr dia..

pas tuh on the way nk balik tadi..apek tua tegur plak kat parking moto

apek iras aku jumpa tadi..

apek: adik (ceh bajet lu muda lg mau panggil gua adik) mua keluar ka?

aku: ya ya sekejap aa apek..

apek: ngam2 susah mau carik parking woo dekat lowyat sini..

aku: biasa la.. apek apa bikin sini..lu mau beli barang komputer ka (ramah kan aku)?

apek: tadak la..mau settle lawyer..

aku: huih apsai apek?

apek: ini la..lu pikir tgk beli rumah kecik flat dekat cheras sana lapan ploh ribu.. kena mari sini settle lawyer..lagi mau bayar 2 ribu pulak niama..

aku: aiyoo sampai 2 ribu ka apek.. itu boleh buat makan 3 bulan tu kalu saya pek!

apek: haa itu la..

aku: ok la pek mau balik dulu..lu ambil la ini parking..mmg u punya luck la dapat ini parking..

apek: haaa trima kasih hoo..ahahaha

tgk ramah tak aku..?? ahahahaha tak pasal2 aku kena hon ngan keta blakang sbb sembang tgh jalan lowyat..wahahaha..ok tu .. malang aku yg 1st..

Malang ak  yg second plak..jadi time aku nk kuar rumah..cadang nk g welding ekzos keta mak aku sbb ada kuar punyi dekat besi yg pgg ekzos tuh..alih2 bila aku tgk kat daun pintu keta tuh..sigh…sapa dajal plak senirih (langgar) niii…&*(^$#*&)(@#&*()!$&!() aku mencarut sikit..rasa nk amek rod besi pecahkan suma tingkap keta yg park tepi jalan tuh..aku pun g la wokshop..abg tuh cakap dik ni esok ptg baru bole siap..aduih sok petang celah mana aku nk balik ipoh..pastu h nk balik baling lg..aduiyai..malan betingkat…betingkat….!!!!!! pastuh aku call mak aku..

aku: mak ni ada org senirih pintu keta ni mcm mana?

mak: laa…mcm mana boleh jadi mcm tu??

aku tatau la mak..ni sapa la tak reti bawak keta ni..org park elok2 lori sampah pun celuih nk lalu dia bole p balun gak..

mak: hmm.. tak pa la nk buat mcm mana balik ipoh la kita repair..

aku: eh tadi tanya pomen dia cakap kalu nk buat esok ptg baru boleh siap mcm mana?

mak: tak pa lah rush nk balik baling lg..balik dulu nnti mak settlekan..

aku: bengang tol la org tak reti bahasa ni..ruang punya luaih dia nk balun gak pintu kereta..

mak: tak pa lah.. Allah nk uji sikit ja tuh..kalu kena ujian lagi teruk2 mcm mana..

dengaq mak aku cakap mcm tuh aku pun ilang marah terus..ye la mmg la tuh keta mak aku tapi kalu dah jadi mcm tuh otomatika ku nyusahkan mak aku la..kimak tol la..bodo sgt ke bawak keta aku dah leave space sikit punya besar..tapi ko nk gak balun pintu keta aku..mengom! takpa seb bek mak aku pandai pujuk aku..ahahaha

Malang ketiga plak jadi sbb aku nk balik ari ni..tapi aku lupa nk p amek copy borang posting aku kat maktab..aduiyai..mampoih dah aku kean ngan ayah aku balik ni..tua2 ni dia tak men pukul, sepak dah..dia men sindir tajam punya..perghh..bedarah gak kalu kena beb..seb bek kat umah aku terinag aku ada bawak balik..tapi..demmm lupa plak….surat tuh kena air time aku nk balik ..aduiyai…pasaipa la aku ni telan semut byk sgt ka…takpa balik nnti aku try scan balk surat tuh..repair2 mana patut padan..

then aku terinag..eh ari ni gaji tuisyen masuk..aku pun cepat2 amek lesson plan aku p submit kat ustaz tuh..haaa..lega aku dapat duit sikit..bole la nk kumpul duit sikit2..so malang aku yg terakhir ni di ubat dengan duit..( wow anakkau sazali tol aku ni..)

so skrg aku jsut nk bdrive balik ipoh safely tamau apa malang hinggap dah..harap2 lah..seb bek minyak ngan touch and go aku settle dah..sigh..tu pun satu bala bencana gak..

There are 4 comments in this article:

  1. 11/15/2010Bublers says:

    aduiyai..malan betingkat…betingkat….!!!!!! <– ni apa ni ?

  2. 11/15/2010Sil LuuQue says:

    malang..sigh…sorry cikgu bm yg garang~

  3. 11/15/2010Johny says:

    mo kenalan ma lo

  4. 11/15/2010Bublers says:

    hangguk kau .. cikgu english yang toott

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in bubmy, Personal LuQue (417 of 488 articles)