Bublers diMasa muda dan Alpa

by Sil LuuQue on 11/13/2010

Korang suma penah rasa tak bila kita tgk something kita teringat pada masa dulu..well bagi aku..zman aku music ni kira sangat penting ah..penting macam mana? at least suma aorang akan ada genre and pro kat satu bidang music..mana bole leleh beb..sampai wat kita jadi prejudice kat lagu2 lain..bagi aku aku dok dengar lagu2 rock kapak and Ska..and sbb tuh aku pilih gaya idup tuh. Bukan lah nk kata taksub bagi aku gaya idup simple and dress up mau kemas..kalu tak caya korg g tgk mcm mana traditional ska pakai..sbijik mcm pakcik dalam cita 3 abdul yg nari twist kat blakang time p ramlee nyanyi lagu bunyi gitar…pastuh org pekenal the pilgrims (yang malaysian version punya ok..) lagi la aku suka!! dia mcm ada ska wave 1st dalam music derang tapi klau dengar mcm lagu 60an yg agak modern sikit..dia ala2 Surf gitu..ahahaha mai plak butterfingerss…pergh….mmg aku respek kat derang ni deran gpunya english…mmg tip top and lirik derang plak banyak nilai seni bahasa (mak aih skema anjing)…seyes beb..g baca lirik derang kira klau in english kita cakap ada kelessss…ahahaha kira suma lagu2 maskulin lah aku dgr..teringat lagi aku dialog ni time kat skolah..

dak pempuan: weh ko tau tak back street boy nak mai KL..ko tanak g ke?

Aku: ko ni apa la..ko dengar ke lagu leleh2 tuh..aku naik malu dgr ko tau tak..

dak pempuan: eleh ko ye ye je…ko tak dengar lg..

haaa masa aku kat skolah dulu kalu korang ngaku korg dengar2 lagu2 boy band kira tak surr laa..ahahha seyes beb malu kalu ngaku dengar lagu2 mcm as long as you love me ke…silap2 bole kena label pondan la kalu korg dengar lagu2 tuh…hai….tapi..akak aku la punya pasal dok psang lagu tuh..dah…dengan aku aku skali ter dengar..ter sua ter minat!!!!!!!!!!!!!  ahahhahha tapi nak mengaku malu beb…mana bole dalam ati mesti mau keras..mana bole ada taman astakona dalam ati..ahaha..lawak plak aku teringat lagu2 zaman dulu….ni aku nk share lagu2 yang aku minat dulu..

1. Desmond dekker (the legend of rocksteady~) ni aku dapat dia perform live latest la kot…tetap sama gak energetic performance for oldtimer~ tapi mati dah dia ni..huhu

desmond dekker

2. Coroums 80 ska!

Skankin

So moral of the story skrg? jangan la prejudice kat music mana2..ahahaha so skrg korg tgk ni dalam hati aku skrg ada taman~

talam ati ada taman~

ahahaha tgk tuh..kat baju aku TMN~

ohh telupa apa kaitan bubler kan? ahahhaa layan vid ni..korg tgk ada muka mcm bub tak? gila bub suara ko..ak respek~

Sbijik muka bub~ ahahaha

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in bubmy, Personal LuQue (422 of 488 articles)