Femes punya celita olang~

by Sil LuuQue on 11/8/2010

ni pun entry lama..tak aku rasa ok kot..post MONDAY, AUGUST 3, 2009 (sigh lantak ang la nk besaq mana pun)


Tgh aku sedap2 dok lepak sambil bermain futbol de manager..ya…walau aku kaki bangku tapi tetap tak melepaskan peluang utk mencuba untuk mengurus team2 hebat seperti Real Madrid, Liverpool, Inter dan tak lupa Malaysia..akan tetapi masa urus malaysia player agak pelik..ada ker patut nama Gopal Khairul..nampak sgt player suma ganerated jer..erks..nampaknya aku tak dapat ngawal nafsu utk meracau..sudah la cik Luq oi..tu suma maya..akan tetapi di dunia nyata..kaki ku tetap keras seperti kaki bangku..sedihkan..

OK2..berbalik kepada gambar di atas..sebenarnya bukan aku punya pun..hanya hasilanaku ngepow kat web mana tah..Beliau adalah isteri merangkap penyanyi pempuan (aku rasa) still no ! kat malaysia neh..lain tak bukan Cik siti kita…Cik siti yg telang memandu org gila (drive people crazy) sejak beliau meletup dan apa menimbulkan kejelesan apabila beliau berduet dgn 2 by 2 dan apatah lagi menghancurkan hati ramai jejaka yg sengkek tetapi berangan besar nk kahwin ngan gadis dari Pahang neh..Sehinggakan mamat khalid memasukkan satu line dalam citer zombie kampung pisang kalu tak silap ” Siti, kau hancurkan hati ku..” tgk lah power cik Siti kita neh sampai ke alam zombie pun di ikuti perkembangannya..

Alkisah adalah seorang pakcik yg ber anak 4 ini menyelak buku alumNi sekolah beliau..(nama di rahsiakan takot keadaan yg tak diingini berlaku ) sedang beliau selak2 buku tersebut Pakcik Kader (bukan nama sebenar ditegaskan skali lg) telah ter serempak dgn nama dan muka yg familiar..aku pun tak tau la nama dia sapa..jgn tanya aku eyh..tapi secara ringkasnya beliau seorang jejaka yg berjaya memikat hati cik Siti dan mengahwini beliau..Kita pakai nama Mr K jer lah ok? Mr K neh dulu penah besekolah (mestilah takan dia leyh kaya skrg kan) di sekolah yg pak cik kader pegang skarg..senang citer pak kader neh Gru besau lah..

Akan tetapi pak kader neh sgtlah meminati cik siti kita sampai beliu menyimpan semua koleksi cd siti dalam gen2 ungu beliau..(minat benar beliau kan) cakap saja lagu siti..tobat dia bley tulis balik lirik lagu tersebut dari A~Z..kita kalu beliau masuk jgn lupa lirik, jgn haraplah Aznil nak gertak dia (saiko) pasti beliau kunci lirik tersebut dgn yaken..oh tukan ku (omg) semakin jauh aku meracau..ok2 terus ke isi (straight to the point)

setelah memikirkan tentang minat beliau yg mendalam kat siti biarpun sudah ber anak 4, datang satu akal yg panjang macam mana nak berjumpa dengan idola beliau..maka..beliau rencanakan (huih ada bakat lg aku tulis BM) satu surat kepada Mr K menyatakan yg sekolah lama Mr K hendak mengadakan perhimpunan alumni dah beliau dijemput hadir dan jgan lupa bawak org rumah skali..dan selepas menipu satu dia point lagi beliau hantar lah surat tuh dgn penuh harapan Mr K akan menerima dgn seadanya…

Betullah org tua akap no pain no rasa..maka setelah beberapa ketika surat itupun dibalas..dan jawapannya YA!! dan orang rumah Mr K pun sanggup datang utk memberi satu dia kata semangat kat budak2 skolah tuh.. Maka gegak gempita lah pekan tempat pakcik Kader tnggal..dan beliau dengan semamngatnya akan menyusun kedudukan VVIP dan sudah tentulah dengan kuasa birokrasi yg beliau ada, beliau susun agak dapat duduk di sebelah Cik Siti kita…

Event tuh kalu tak silap akan di adakan minggu depan..kepada en Kader beliau sgt beruntung kerana bakal dapat duduk di sebelah ikon a.k.a bintang terkemuka di Malaysia..sama saperti bintang2 lain yg duduk di sebelah siti semasa APM, dan lain2 anugerah terkemuka…tapi yg peliknya..ada ker org wat alumni sekolah rendah…@@” pak cik kader seorang yg sgt bertuah orgnya…sekian..

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Personal LuQue (8 of 12 articles)