Boring di internet yang menguntungkan

by Mr bublers on 11/6/2010

Selalu orang tanya aku,

1) Apa nak buat ah ?

2) Macam mana nak tambah income ah ?

3) Apa lagi yang bleh buat kat internet ni selain facebook ?

4) Huwargkh, boring la pulak pagi pagi ni, apa nak buat ?

5) Takde faedah pun internet ni kan?

Balik balik, soalan yang aku dapat “Apa nak buat” ngan “pendapatan/income/duit”

Saja aku nak bagi satu contoh apa bleh buat kat internet, selalunya yang ajar pakai google ni akan ajar cemana nak cari file file secara specific/tersorok dari mata umum.

Tapi ni aku nak share apa pendapat aku tentang masa masa yang korang rasa bleh untungkan korang sendiri …

Bukak google, search keyword “ipad contest” / “ipod contest” / “iphone contest” / “htc hd7 contest” / “android contest” / “blackberry contest” dan segala mak nenek yang berkaitan dengan perkataan CONTEST.

Selalu kawan kawan cakap “alah .. selalunya diorang nak advert site diorang je, diorang nak untung je”

Hahahahaha, ya betul ! anda memang tepat, so .. apa peduli ? yang ko nak berdengki dengan orang nyer untung .. sampai diri sediri tak bleh untung .. bongok kan ? Kalau asik nak hidup dengan hasad dengki .. dok dalam zoo la .. ada sangkar masing masing .. takde sape nak dengki sape .. kalau ko rase ko rimau .. akan makan daging mentah sejenis je .. takde lebih takde kurang .. dak pun g dok negara komunis, keje kejadah pun pendapatan same je.

Hati kalau busuk, tak kemananya .. apasal orang sebut hati busuk ? pasal sama dengan keadaan busuk lain .. dari jauh orang bleh hidu ..

Bukan setakat tu, kalau adik beradik atau kawan kawan buat niaga, fuhhh mati mati nak elak .. sedangkan diorang tu la yang memula patut korang tolong, tu adik beradik kan . kalau sebangsa .. lagi la .. hahahahah nak kondem statement aku ? lantak korang .. sape yang menyangkal ayat ni memang tergolong la .. :D kan ? :p

Balik pada “hidu” tadi .. perangai yang kadang kadang dianggap bagus, mungkin akan menyerlah dalam keadaan yang sangat buruk sekali, sebagai contoh, apesal driver kat KL ni macam haram, asik nak pesit je .. nak bagi orang pintas memang idak la .. lain lain lane pun kalau bleh die nak dok depan jugak .. dalam apa apa hal . memang nak lepaskan diri je .. kan ? Perangai ni datang dari tempat asal lagi, dari hari dia berniat nak Berhijrah, dengan darah “berani mengharungi segala cabaran” & “competitive”.. bawak ke pejabat memang best .. pulun sakan keje .. nak naik la katakan .. perangai yang sama tu bawak ke jalan raya .. cam sial jadinya.

Aku dah melalut, lain yang nak ditulis, lain yang aku taip…

Pasal “contest” tadi, kalau korang tak kisah, belasah je .. selagi takde nak kene bayar ape ape .. belasah .. setakat suruh buat 1 blog post .. ape peduli kan .. gasak je .. sah sah nama pun contest ..

Moga moga korang menang la mana mana contest yang wujud dalam internet ni ..

Regards,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Rubbish (52 of 59 articles)