Merata rata

by Bublers on 11/5/2010

Macam macam dok ada dalam kepala aku ..

Tadi kat opis .. si Sofian c0smic ntah mana celah bleh pi apply access untuk push mail (selama ni aku pakai imap), so seronok la aku .. email masuk laju laju, layan la exchange office aku ni .. agak kebodohan sket la .. kami configure semua ni sehari sebelum Deepavali, sah sah cuti sapa pun tak mau buat keja .. sapa nak baca email kan .. cuti …

Email tu seronok, tapi kan .. polisi configuration ni terer la pulak, pegi set henpon aku supaya kena letak key untuk unlock, aduih .. anak aku cemana, tadi kesian aku tengok Ebby, aku tak kisah share pin untuk unlock, cuma dia masih blom reti nak unlock guna pin, nak tengok youtube punya la susah, kalau ter-lock, memang jenuh.

Aku g korek kat xda-developer, kot ada registry untuk disable benda ni, google jugak penyelamat …

Sebab anak aku tak tidoq tidoq lagi, dok layan youtube (aku harap dia tak try kalau kena lock tu sampai exceed 8 kali **menatang ni wipe data**) aku kena la tunggu.

Aku ni ngantuk, semalam tidoq lambat .. malam apa .. pagi koi 6 baru tidoq .. koi 8 mangkit … adeh …

Ni nota untuk diri sendiri …

Download remote registry editor : http://ceregeditor.mdsoft.pl/index.php?id=3&lang=en

Pastu :

### START

Here is how to remove and/or modify the policy that is pushed down from the server:

using a device registry editor (remote, or PHM) modify the following key(s)
The Exchange Security Policy (4131) updates the device policy:
HKLM\Security\Policies\00001023: 0 = Enabled; 1 = Disabled

To change the inactivity timer:
HKLM\Comm\Security\Policy\LASSD\AE\{50C13377-C66D-400C-889E-C316FC4AB374}\
AEFrequencyType: 0 = No inactivity time; 1 = Activity time enable
AEFrequencyValue: = number of minutes before timeout

To change the password strength policy:
HKLM\Comm\Security\Policy\LASSD\LAP\lap_pw\
MinimumPasswordLength: minimum number of characters in password (0 defaults to 1)
PasswordComplexity: 0 = Require Alphanumeric; 1 = Require numeric (PIN); 2 = No restriction

And finally to change the Device wipe settings:
HKLM\Comm\Security\Policy\LASSD\
DeviceWipeThreshold: -1 = disabled; (any positive number) = # failed attempts before device memory gets whacked
CodewordFrequency: # of attempts before a codeword is displayed to prevent accidental device wipe.

From what I’ve seen, the exchange server only pushes the policy down once, unless the exchange admin updates the policy, in which case you’d have to reset the registry entries.

### EOF

Zass, aku nak p baring, aku harap anak aku tak try unlock masa aku tidoq satgi ..

Regards,

/bublers

*** crap, solution atas ni semua crap ..

Nah …

Download ExchangePolicyPatch.zip & run kat winmo, uncheck semua, then pegi  : http://208.100.42.21/attachment.php?attachmentid=132302&d=1227535953

Kalau rajin, download  Zenyee.com Stay Unlock.cab & install kat winmo : http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=65662&d=1200139551

Masaalah aku settle, anak aku leh tengok youtube seperti biasa ….

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Application (2 of 4 articles)