Bulan yang wow & ouch !

by Bublers on 10/21/2010

Banyak benda yang wow & ouch terjadi, aku sampai dah tak bleh nak kira dah, macam banyak sangat, aku tengok dah macam flow account dah ..

Ni diantaranya list debit credit …

27 Sept dapat gaji

03 Oct besday bini aku

14hb pow mak aku skit buat topup

15hb bayaq deposit rumah

27 Oct dapat contractual bonus

28 Oct ganti balek apa yang pow kat mak aku

31 Oct Besday Ebby

Aku ni makhluk yang self centered, aku tak peduli & tak amik kisah pasal orang selagi tak kena mengena ngan aku atau benda tu tak patutnya jadi masaalah. Aku sedar & aku memang cuba untuk guna keadaan ni ke arah yang elok.

Aku ada macam macam nak kena ingat sepatutnya la kan .. bulan 7, adik aku .. mak aku .. semua kot dalam area tu ja besday & selalunya aku lupa ..

Numbers memang adalah satu masaalah bagi aku .. aku susah nak ingat nombor, kalau aku ingat nombor apa apa berkenaan ngan sapa sapa .. memang bertuah sangat …

Nama adalah satu perkataan yang tak berapa nak penting, sebab ramai sangat .. sampai tak tau kepala ekoq .. tu sapa ni sapa .. dan di penang hang cuma panggey “Oi” / “Weh” pada yang kenai dan “Mat” pada yang tak kenai .. Dak pun .. kot pasai kawan kawan semua tegoq masa tengah pesit kot jalan kot .. mana dan nak panggey nama ..

Cuma akan nampak aku masok campoq bila sesatu topic tu melibatkan aku atau mana mana terdekat dengan aku secara langsung dan dengan kondisi issue tu boleh diterima akal yang berisi. Yang mana sembang ngarut .. yang mengarut tu mengarut la .. apa lagi .. mengarut la hampa ni …

Sungguh tak elok perangai aku ..  tapi aku lebih tumpu apa kat depan, yang lepas lepas aku tak amik port, kot sapa yang rasa penah buat dosa ngan aku jangan risau, mak aku ajaq aku elok dah pasai benda ni .. dah lama dah aku maafkan semua orang, tiap hari … (aku buat dosa ngan orang lagi banyak)

Tak banyak  tajuk yang aku label sebagai kenangan, sebab aku tak kenang sangat, banyak dilabel sebagai cerita .. bukan tak menghargai .. cuma hal hal aku dulu dulu banyak yang sangat tak elok banding yang elok .. so kalau aku asik kenang benda semua tu .. aku jadi lagi tak elok .. efeknya .. habis semua aku tak bleh nak ingat .. nama kawan skolah .. apa jadi kat skolah pun aku tak ingat, aku tak tipu (sampai la  reunion bebaru ni) :D

Pelik eh ? apa sangat yang tak elok eh ? amik contoh .. ni cerita pasal mamat 1st yang bawak semua kawan skolah aku untuk aku berhubung kat facebook … ayat pengenalan diri “takkan tak ingat … Alaaaa aku .. yang dulu hang tibai masa kat skolah”, yarabbi .. sapa yang mau jumpak orang dengan kenangan yang camtu .. aku memang bebetul mintak maaf mana mana salah silap aku buat dulu .. kalau bleh elak .. aku tak buat dah ..

Ni .. peringatan .. besday bini, besday anak, anniversary .. semua ni memang benda yang aku tak bleh nak buat lupa nor buat buat lupa … Aku akan keep on usaha untuk tapis mana mana yang tak elok pada pandangan aku, kot ada lagi .. cadangkan ..  tak semua skill kurniaan tu tak elok .. cuma salah guna .. so aku tak bercadang nak buang buta tuli ..

Besday anak aku ni .. apa yang aku nak bagi ntah, aku dok calculate nilai yang diperlukan pada dia umoq 18, dalam gandaan 8% dividen setahun untuk cecah paling kurang 100k pada dia umoq 50. Bunyi cam bodo kan ? hahahha 100k masa dia umoq 50 .. kesian dia .. takpa .. selain dari tu aku bagitau la .. untuk kesedaran dia pasal hal hal & kesilapan  yang pernah bapak dia buat.

Ni Ebby nak masok 2 tahun, aku dok bengong depan pc tiap hari tak tau apa nak buat, blur ..

Aku sayang semua .. anak bini aku .. adik beradik aku .. mak bapak aku .. untuk sapa yang rasa aku ni kasaq .. bersyukur la .. sama jugak kalau aku ni bapok .. mengata serupa tu jugak .. mulut manusia bukan nak bleh sembang benda elok sangat .. satgi rasa pahit pahit .. kan ? Uihhh mana bleh cakap hat elok elok .. satgi dia kembang la ..  akekekkekek kan …. takpa .. aku pun perangai sama .. aku dok tukaq la ni .. start raya aritu aku niat nak cakap benda elok elok …. cakap tetap cakap .. :p “Go for it man !!! rambut afro memang sesuai dizaman sekarang !!” aku sokong ja semua .. lepas tu pikir sendiri la .. kan …

Aduih .. aku dok melalut .. tiap hari aku tak bleh tidoq .. tiap hari aku dok melangut depan pc, aku rindu gila tengok saat saat anak aku pejam mata untuk tidoq, tapi tiap hari dia akan lena dulu .. koi 4-5 pagi baru aku masok tidoq tegedik gedik pi cium ..

Aku nak bagi hadiah apa kat anak aku ni .. ni beli rumah tak bleh konsider sebagai hadiah ka ? kan ada taman kat depan .. hahahahh tadi bapak p tengok .. depa dok buat cantik cantik .. nanti Ebby bleh main kat playground tu .. cuma kali ni swimming pool tadak .. sengat bapak kalau Ebby nak swimming pool …..

Bapak pi repair LCD Nokia 6600 slide tu ok dak ? hadiah anniversary mama bagi masa Ebby baru kluaq perot dulu … mama tibai credit card .. sebab bapak main tunjuk tunjuk ja nak henpon sakan .. ni bapak dok pulun nak tolong clear loan mama semua tu la ni .. pelan pelan na ..

Apa hadiah aku nak bagi anak aku ni ..

Regards,

Bapak

There are 6 comments in this article:

  1. 10/22/2010Banchik says:

    haa hadiah utk ebby la buat masa skrg kasih syang yang x terhingga pon dah cukup baam oi.. :D

  2. 10/22/2010Bublers says:

    mana ada .. camtu syok ahhhhhh record sayang . play bagi loop .. satu dunia kita punya ..

  3. 10/22/2010cepoi says:

    Hang sayang aku tak?

  4. 10/22/2010Bublers says:

    hhahahahahh awat ah ?

  5. 10/25/2010Akma says:

    tiap2 bulan bagi baju dia je la..tu kira adiah le tu.ngeh3..:)

  6. 10/25/2010Bublers says:

    kalau la anak aku bleh pikiaq cam hang Akma .. memang syok aku .. wahahhahah
    Mak aku kata .. anak aku hari hari raya

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family (68 of 74 articles)