Hutang baru

by Bublers on 10/13/2010

Hari ni, aku bayar deposit untuk buat satu hutang baru…. beli rumah.

Elok sangat .. selama ni aku menyewa pun sebulan rm700 .. so aku budget bayaran bulanan rumah pun dalam area tu jugak .

18 x 65
2 tingkat
3 bilik atas
1 bilik bawah
2 toilet atas
1 toilet bawah
Standard, no modification (hahaha!)
Facing playground

Bila aku sebut bayaran bulanan dalam lingkungan 700, aku rasa korang dah pandai nak buat kira kira la kan, tak hebat sangat la harga rumah ni, murah dari everage rumah yang kawan kawan aku beli untuk anak bini derang.

Ye, bawah dari harga pasaran sebab takde dicantikkan dengan apa apa plus selama ni disewakan kepada manusia yang tak reti nak jaga rumah. Kalau tuan rumah nak cantikkan pun die takde sen.

Ntah, dah rumah siap siap dengan penyewa, silap haribulan, beli tapi kasi sewa la pulak .. hahahahha, behtu aku nak tinggal mana ye tak ?

Rencananya, aku beli rumah ni, aku nak mark up skit price untuk make up memana patut …

Baki duit tu .. topup dengan duit account 2 aku yang tak seberapa ni .. acc 2 aku ade lebih kurang 30 je .. bleh buat memacam dah …

1) Bayar semua loan/hutang bini aku.

2) Bini aku lepak rumah (tak yah nak bayar nursery dah)

3) Sumbat dalam ASB – buat topup bayar bayaran bulanan rumah

4) Duit bulanan account 2 start next year semua kluarkan buat bayar bayaran bulanan rumah.

Pendek cerita, aku nak beli rumah ni tapi aku tanak bayar bulanan. So extra duit yang patutnya bayar bulanan rumah, aku bleh gasak bayar ASB loan untuk setahun dua sampai dia bleh bayar diri dia sendiri.

Takde la selamanya bini aku tak keje, nanti dia bosan la tu, die ade MBA .. mana bleh duduk saje .. sure boring, takpe .. rumah mak aku dekat je .. hantar sane ah ..

Mana tau kan .. rezeki .. kot bini aku dapat gomen, ntah bleh mintak kuaters .. bleh start pulun lagi …

Kereta .. isk .. buat masa ni .. kami masih Kancil & Wira sedan tu je .. takde hutang .. takde pening kepala .. Wira eksiden bontot tu aku tak repair lagi .. budget repair tu aku dah guna untuk bayar deposit rumah .. kah kah kah .. parking je …. lenjan Kancil ..

Aku harap korang yang baca ni bleh doa doakan segala perancangan ni berjaya atau lebih bagus dari yang dirancang dengan cara yang sangat elok & mudah untuk kami sekeluarga .. amin ..

Ni hah gambar rumah, tak hebat mana .. tapi cukup la untuk kami 3 beranak ..

Kriss tu .. hahahah aku g cari rumah naik motor je ..

Ni gambar memang straight dari depan, batu tu sure aku pecahkan nanti .. bleh sumbat dua dua bijik keta ..

Elok jugak ada pokok depan rumah ni .. mana tau kot tetiba jadi padang bola .. takde la bersepai tingkap rumah aku nanti

Agak kalau lenjan padang ni buat kenduri kendara, agak kena maki ntah ? hahahahah

Selalu orang ske sangat cari mana matahari naik turun .. nah gambar ..

Apsal 18×65 ? kecik ? takpe .. zaman skang rumah dah tak yah kabinet tv .. kabinet je dah 2 kaki .. so aku lekat tv kat dinding .. aku gain balek la 2 kaki tu .. kan .. syok sendiri je la ni .. dah rumah kecik .. kecik la kan .. takpe .. syukur ..

Regards,

/bublers

There are 2 comments in this article:

  1. 10/18/2010Putih says:

    cantik umah ko bub… tahniah.. selamat berhutang…keke

  2. 10/18/2010Bublers says:

    ni aku nak ucap trima kasih ka apa ni dok ucap slamat berhutang ni .. isk

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family, Featured (76 of 86 articles)