Bagus ka biasa ?

by Bublers on 10/11/2010

Hah, biasa dengar tajuk ni masa masa dok repair kreta moto ? biasa sangat ah … kerap sangat sampai bleh hafal jawapan tipikal .. bagus punya agak tahan .. biasa punya .. bole guna tapi tadak warranty …

tak plak dia sebut yang bagus tu tahan + warranty … hahahha

Minggu lepas, aku pegi kedai moto, aku soh tuka timing chain .. mamat tu dengan WOW!!-nya tangkas membuka segala celah engine aku sedangkan timing chain tu sebelah kiri ja hahaha, waktu spana cecah kat skru head .. aku tanya .. apa benda yang nak dia buat .. hahahahhaha dia nak tunjuk aku piston aku ada bunyi .. hahahahha

Aku dah cakap .. tuka timing chain .. aku tau la apa benda aku buat kat piston aku …

Macam biasa, dia tanya

APEK – MAU BAGUS PUNYA KA MAU BIASA PUNYA

AKU – APA BEZA ?

APEK – BAGUS PUNYA ADA TAHAN SKIT, BIASA PUNYA BOLEH GUNA TAPI TADAK WARRANTY LA

AKU – OH .. BAK SINI DUA DUA AKU NAK TENGOK ..

sebab aku mintak dua dua ni .. dia kelam kabut kluar masok stor, call sana sini .. pastu aku tanya apasal .. dia cakap call suruh orang hantar barang, aku cakap sorry, aku dah lewat nak amik anak aku, so pasang la balek apa yang dah bukak .. then dia charge aku harga bukak pasang & minyak MOTUL rm49 yang aku pilih tadi.

Tadi pagi, best .. menarik .. aku ada janji ngan orang kol 1pm kat cyberjaya, orang ni pun satu macam punya psyco, aku benci kalau orang call banyak kali camtu .. kalau ada hal mustahak, state dalam SMS soh aku pickup sebab mustahak etc etc, masa tu aku tengah berpanas tunggu Aidil & Bob datang …

Nombor tak knal .. g mampos la .. sama gak . nak kalau .. SMS kasitau apesal ..

Moto mampos masa tengah pesit lepas petronas sblom tol DLP last nak ke cyber tu … Coil mampos .. aku dah agak dah benda alah ni nak jahanam .. dari aritu aku dok pk nak g sentul tuka “BAEKKK punya”

So .. derang tolak aku g kedai moto .. pomen tu buat keje betul dah ..  walaupun aku kasitau coil jahanam .. dia cabut plug cap tu .. start moto .. tengok kot ada api ke idak ..

Aku dah cakap kan … takde api ….

Best .. dia cakap “ni kena check wiring ni” fuyoh !!!! awww !!! ouch !!!! bang … ni bukan superbike .. ni kapcai .. engine ni anggap ja hebat skit dari engine skuter .. (engine skuter hebat skit dari engine mesin rumput yang ada 4 roda tu).

Aku sound .. tuka coil je.. then soalan sama mendatang .. wahahhaha

MACAM APEK – MAU BAGUS PUNYA KA MAU BIASA PUNYA

AKU – APA BEZA ?

MACAM APEK – BAGUS PUNYA ADA TAHAN SKIT, BIASA PUNYA BOLEH GUNA TAPI TADAK WARRANTY LA

AKU – OH .. BAK SINI DUA DUA AKU NAK TENGOK ..

Then satu nyonya gemuk kluar, buat muka garang hulur satu set coil .. wahhahaha bongok .. ni satu je ..

Then aku sound la aku cuma nak starter coil ni je .. lagi satu tu ok ..

MACAM APEK – LU CONFIRM AH ?

AKU – KALAU TAK OK, BARU LA KITA TUKA SEBIJIK LAGI NI …. SAMA JA KAN …

hahahahahhahahhahahahah bangsat la derang ni …

then pompuan gemuk tadi datang lagi ngan muka garang .. aku sound la soh senyum skit, sebab aku yang nak beli .. bukan dia ..

Dia tetiba ada BAGUS punya & BIASA punya …

hahahahhahahahha satu ada label kawasaki .. ni sure stock bila masa dulu nya ni ..  tapi takpa .. aku suka .. koman koman kalau tak ori pun …. ada chop ..  macam beli kat Uptown la kan ? apa kurang korang kan ? semua beli barang ciplak ja kan …  beli ori ? betul ke kat supermarket tu semua ori ? hahahhaahhaa

Then pasang la … semua settle .. aku merempit cam biasa ….

Moral cerita, kalau aku tak mintak dua dua .. mungkin yang BIASA tu akan jadi yang BAGUS, yang bagus .. akan dilabel sebagai yang ORIGINAL plak .. hahahahhahah

Ok lah .. moto Faizal terbalik .. dia call tadi .. cermin patah .. tu ok lagi .. ni Moto aidil plak .. Pancit .. aduh .. panjang cerita .. aku gerak dulu beb .. esok critaaaaaaaaaaaaaa

Regards,

/bublers

No comments yet.

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Featured (10 of 18 articles)