Hujan & aku yang degil

by Bublers on 09/17/2010

Dari Ahad Raya ke 3 aku tak bleh tidoq malam, semalam cuti langsung aku tak tido trus, ni Jumaat, dok elok elok FB, layan update blog, layan surfing skali aku terdengaq tv aku kat depan diam, cam biasa la .. Astro .. kalau hujan .. centralized dish ke apa jadah dish ke .. memang cam haram .. tapi takpa .. aku pasang tu sebab aku dok gerak gerak dalam rumah .. malas on/off .. selalunya anak aku yang ON tv ..

.

.

Hujan .. cadang tadi nak p keja awai .. sebab tak yah seterika baju .. arini kan Jumaat .. adeh .. aku memang berdegil tanak drive pi keja .. parking dah berpuluh ringgit .. minyak dah berbelas ringgit .. tol pun beringgit ringgit .. campur ngan belanja kat opis .. rabak gak rm50 kalau drive ni .. Aku cam yang aku pernah update dulu .. skang naik moto g keja .. pegi balek rm2 ja .. minyak kreta skali isi .. bleh tampung keperluan moto aku sebulan .. hahahahahhaha

Naik moto tak best ? nak nak moto kapchai kan ? dah la kapchai .. gagau moto adik plak tu .. tak cukup ngan moto orang .. ni moto yang dah tak pakai .. tersadai .. takdak kosmetik apa aku belanja kat moto ni .. cover set tu semua baru sebab aku bagi eksiden 2 kali habis semua pecah .. hahahahha

Takpa, dulu dulu pun aku naik moto jugak .. sama macam semua orang lain .. niat “maju dalam hidup” pun sama .. cuma aku tak ada luxury cam orang lain untuk bersenang sekarang, kalau aku senang sekarang .. apa yang aku nak tinggalkan nanti ..

Gambaq atas ni mungkin satu joke bagi orang lain … apsal aku boh gambaq blur ni .. masa ni Ebby nak jugak jugak bawak susu dia sendiri .. ni angin kuat atas titi dari block parking ke block rumah aku .. aku balik tengok banyak kali .. aku gila sedih ….. anak aku .. gambaq sorang .. bawak susu sendiri .. jalan time angin kencang .. adeh .. tiap kali pk .. aku nak nangis .. degil tanak nangis gak ni .. wahahhahaha brew cakap aku skang hati lembut .. ya brew .. kuntum pun kuntum la brew .. ikhlas .. terima kasih sebab ingatkan aku …

Sekarang .. kereta cabuk aku tu dah tak yah bayar, kreta bini pun dah abis bayar … bini berenti keja nak tumpu anak means tak yah bayar dah 250 kat pengasuh tu – cibai .. 250 siot .. anak dah nak dekat 2 tahun .. kang mintak kurang .. dia dajalkan anak aku plak kang .. apa nak kata …. ni beli rumah ni pun aku cadang nak beli yang mana bayaran bulanan sama jumlah dengan tabungan acc 2 KWSP aku so aku tak yah nak bayar rumah .. hahahahhah

Aku dah pegi kwsp .. register web .. browse web ASNB .. web maybank & etc .. next month .. aku akan mulakan semua projek ni .. aku harap dapat sokongan kuat dari yang terdekat ngan aku .. lepas settle tabung 2 ni .. aku nak g settle tabung 1 nyer hal plak .. aritu aku ada call sorang mamat Public Mutual tu .. tengok la cemmana nanti .. silap silap aku apply .. amik exam jadi agent .. kah kah kah .. alang alang suka sangat bersyarah pasal benda ni kat orang .. peduli apa aku ..

Crystal clear …..

Regards,

bublers

There are 2 comments in this article:

  1. 09/17/2010musaab says:

    goodluck bub. mesti boleh !

  2. 09/17/2010Bublers says:

    Tengkiu Saab ..

Write a comment:

You have to log in to write a comment.

More in Family (73 of 74 articles)