Hishamuddin Rais – Milo & tiket wayang

by Bublers on 09/16/2010

Selama ni aku tak pernah plak nak amik port pasal politik, sebab semalam aku install thunderbird, aku saja nak habiskan sisa sisa email aku yang tak terbaca. Aku came across satu email yang “wow !” cantik gesture thumbnail ni, so then aku layan .. adeh ..

Layan la kan, apa yang ada .. cuma sembang yang obvious sangat mempertahankan kepentingan diri sendiri, sembang umpama dia masih umur 6 tahun, masih dapat milo & tiket wayang… semua masih kampung, umpama internet tersangat baru untuk kita kat Malaysia ni. Aku tak nafi ramai masih blom exposed seperti mana dia, sebab tu dia berani sembang dengan tanggapan semua orang masih blom pernah dapat milo & wayang. Malu aku dengan makhluk yang camni.

Ada yang masuk akal tapi kombinasi pada akhir cerita ni menjadi bancai, komplen bila manusia lain berpesan, “jangan lintas jalan tu kang eksiden” dia ni cuma ulas “kalau kita tak lintas .. mana nak tau apa ada seberang sana” dan mengkritik larangan pertama tadi.

Ini Malaysia bang .. orang semua dah pandai, papan tanda “dilarang merokok” dah difahami sepenuhnya .. jangan adalah satu larangan .. bukan tak boleh .. so .. do it at your own risk .. risk tertulis nyata .. saman sekian jumlah .. jikalau tertangkap …

Pengulas pada mata aku sekadar tukang kopek durian, sah sah semua tahu dalam kulit berduri tu ada benda bleh makan, dia ni cuma tolong cerita, gempar gempur bahaya duri ..  then dok buat lebih lebih pada kepentingan dia nak jual durian dalam packet supaya bleh jual beberapa ulas tu mahal sket banding jual sebijik ditokok tambah dengan mengwar war kan bahawa dia la hero tukang kopek durian .. go fly kite …

Yang aku tau .. alamat IC aku tak betui .. tak match 07 .. next election dah dekat .. sebab mangkuk ayun macam depa ni .. orang kampung aku dok kena halau pi seberang, setiap kali aku balek .. aku rasa cam haram dok tengok jakie chan terbang kat jambatan cuci tiang .. bruce lee dok panjat dinding komtar cuci tingkap….

Bangsa aku ? biasa la .. buat cengey tepi jalan la .. yang belen belen .. dok hora suka depa lagi …

Apsal tetiba aku dok komen benda ni ? aku punya suka la .. hahaha blog aku

http://www.youtube.com/watch?v=uK_P9vQ9NXg

Regards

bublers

There are 2 comments in this article:

  1. 09/16/2010seri melati says:

    waaahh… sekali baca tak perasan yang blog ni baam yg tulis, mak ingat kot Hishamudin Rais mai dok tulis kat site baam… so kena baca 2-3 kali sampai nampak kat kata no ic aku… baru perasan yg tu baam… kira bleh jadi penulis lah.. jgn jadi bloggers anti kerajaan dah! jd hat len ok

  2. 09/16/2010Bublers says:

    gasak ja .. dia mengata orang bleh .. orang mengata dia takkan tak bleh kot ..

Write a comment:

You have to log in to write a comment.